Mașini de lux confiscate, scoase la vânzare de ANAF. Multe au kilometrajul modificat

ANAF a anunțat organizarea unei licitații pentru a vinde mai multe mașini de lux. Cei interesați sunt avertizați că mașinile au în realitate mai mulți kilometri decât indică bordul vehiculului.

05 oct. 2023, 13:15
Mașini de lux confiscate, scoase la vânzare de ANAF. Multe au kilometrajul modificat

ANAF a anunțat organizarea unei licitații în cadrul căreia scoate la vânzare a mai multor bunuri mobile. Este vorba de două mașini de lux, un microbuz și un buldoexcavator care aparțin unei firme din Dâmbovița.

Citește și: Imperiul lui Pescobar se clatină! ANAF și o firmă de leasing i-au pus sub sechestru mașinile regelui racilor

Mașini de lux confiscate, scoase la vânzare de ANAF. Multe au kilometrajul modificat

Un BMW X6, din 2016, este scos de ANAF la vânzare cu prețul de peste 60.000 de euro (256.681 lei, la care se adaugă 19% TVA). Valoarea a fost stabilită și datorită numărului mic de kilometri, doar 45.099. Dar, o simplă verificare a numărului de identificare al autoturismului (publicat, de asemenea de ANAF) pe site-ul RAR, arată că mașina avea, în luna februarie a acestui an, nu mai puțin de 146.308 kilometri. Practic, au fost dați înapoi peste 100.000 de kilometri, potrivit promotor.ro.

Citește și: Topul celor mai proaste mașini întocmit de ChatGPT. Ce model ocupă primul loc în clasamentul autoturismelor apreciate de inteligența artificială

Aceeași situație este și în cazul unui Mercede Benz S-Class 350, din 2013. Pentru acesta ANAF cere aproape 40.000 euro (167.297 lei, la care se adaugă 19% TVA). Conform anunțului, mașina are puțin sub 157.000 de kilometri parcurși. În realitate, datele RAR confirmă că mașina avea, în luna mai a acestui an, peste 261.000 kilometri reali.

De asemenea, un microbuz Mercedes-Benz V-Class, fabricat în 2014, are kilometri măsluiți. Culmea e că în cazul acestuia, verificarea a fost făcută chiar pe 1 septembrie. ANAF îl prezintă în anunțul de vânzare cu puțin peste 100.000 de kilometri la bord. Și cere peste 40.000 de euro pe el (170.164 lei, plus 19% TVA). Conform datelor înregistrate la RAR, microbuzul are în realitate aproximativ 150.000 de kilometri parcurși.

 

Cum poți verifica istoricul unei mașini

Toate informațiile despre istoricul unui vehicul sunt publice. Oricine poate verifica dacă mașina respectivă este înmatriculată, ce motor are, norma de plouare, câți kilometri a parcurs. Ai nevoie doar de seria de identificare (VIN) a vehiculului.

Pentru a face verificarea, intri pe site-ul rarom.ro, la secțiunea „istoric vehicul”. Introduci VIN-ul, oferi o adresă de email validă și gata. Primești toate informațiile în format PDF pe email.