Mașinile de lux sunt importate masiv în Ucraina, sub pretextul ajutorului militar. Samsarii profită de legea „zero taxe”

Mai multe mașini străine de lux au apărut apărut pe teritoriul Ucrainei în ultimele trei luni şi au fost înmatriculate în această ţară, acest lucru fiind facilitat de adoptarea legii "zero taxe".

16 mai 2022, 10:45
Mașinile de lux sunt importate masiv în Ucraina, sub pretextul ajutorului militar. Samsarii profită de legea „zero taxe”

Au contat pe tancuri, dar şi-au luat mașini străine de lux. Faptul că mașinile de lux sunt importate masiv în Ucraina sub pretextul asistenței militare a fost transmis de serviciile vamale ale țării.

De la începutul invaziei ruse, în 24 februarie, autoritățile ucrainene au anulat taxa la importul de mașini – pentru a evita întârzierile în furnizarea de echipamente militare. Samsarii profită din plin de această oportunitate şi în ultimele trei luni, ponderea mașinilor scumpe, în valoare de peste 20.000 euro a crescut cu 30% pe piața ucraineană  și continuă să crească.

Citeşte şi Războiul din Ucraina, ziua 82. Zelenski l-a înlocuit pe comandantul Forţelor Armate ale Ucrainei, ruşii se concentrează asupra regiunii Lugansk

Această tendinţă se transformă de fapt într-o epidemie. Pot spune că de la adoptarea legii cu „zero taxe”, aproximativ 80.000 de vehicule au fost importate pentru uz propriu”, a declarat Oleksandr Shchutsky, prim-adjunct al șefului Serviciului Vamal de Stat al Ucrainei.

Multe dintre maşini sunt aduse pentru a fi revândute, aşa cum este cazul unui jeep adus din Marea Britanie, sub pretextul că va fi livrat Forțelor Armate ale Ucrainei, dar în realitate el a fost pus la vânzare pentru peste 50.000 de euro.

Citeşte şi Rusia a naţionalizat Renault. Acţiunile grupului francez au fost transferate către stat


loading...
Partenerii noștri