Rusia a naţionalizat Renault. Acţiunile grupului francez au fost transferate către stat

Activele rusești ale Grupului Renault sunt transferate în proprietatea statului a Federației Ruse, după cum se arată într-un comunicat al Ministerului Industriei și Comerțului din Rusia.

16 mai 2022, 10:07
Rusia a naţionalizat Renault. Acţiunile grupului francez au fost transferate către stat

Ministerul Industriei și Comerțului de la Moscova precizează că 100% din acțiunile întreprinderii Renault Rusia au trecut către guvernul Moscovei. Anterior se presupunea că Renault va păstra opțiunea de a-și răscumpăra acțiunile în termen de cinci până la șase ani, dar acest lucru nu a fost menționat în declarația Ministerului Industriei și Comerțului. În ceea ce privește acțiunile rămase ale AvtoVAZ, Rostec le va păstra.

Au fost semnate acorduri privind transferul activelor rusești ale Grupului Renault către Federația Rusă și guvernul de la Moscova. Acordurile semnate prevăd transferul acțiunilor Renault Rusia către orașul Moscova și AvtoVAZ, aflat în subordinea Ministerului Industriei și Comerțului al Rusiei„, se arată în comunicatul citat. Astfel, Rusia își va păstra capacitatea de a gestiona AvtoVAZ, iar întreprinderile vor continua să lucreze sub sancțiuni, a declarat Denis Manturov, șeful Ministerului Rusiei Industriei și Comerțului.AvtoVAZ va ​​efectua, de asemenea, service-ul vehiculelor Renault.

Renault a fost singurul mare producător auto din Europa dispus să continue procesele de producție pe teritoriul Federației Ruse. Renault are 45.000 de angajați în Rusia.

Citeşte şi Dacia e cea mai bine vândută maşină din Franţa în 2021. A umilit Renault sau Peugeot pe teren propriu

Rusia are deja o listă cu companiile străine ale căror active vor fi naționalizate după ce acestea au anunțat că se retrag sau își suspendă activitățile. Până la acest moment pe această listă s-ar afla aproximativ 59 de companii și printre acestea se află inclusiv active deținute de marii producători auto, între care Volkswagen, Toyota, Ford și Hyundai.

Un membru de rang înalt al partidului de guvernământ al Rusiei a propus recent naționalizarea fabricilor deținute de străini care închid operațiunile în țară.

Citeşte şi Românii pot cumpăra la licitaţie o maşină a familiei Ceauşescu la preţul unui telefon mobil