Maşinile de zeci de milioane de dolari cu care circulă cei mai puternici oameni ai planetei. Bolidul lui Putin cântăreşte peste 7 tone şi are perdele de mătase

Cei mai puternici oameni ai lumii au la dispoziție cele mai performante mașini, în care aceștia au protecție suplimentară în fața oricăror amenințări, iar marca preferată de mai mulți președinți rămâne Mercedes-Benz, urmată de Rolls-Royce, Bentley, BMW sau Ford.

09 nov. 2022, 10:12
Maşinile de zeci de milioane de dolari cu care circulă cei mai puternici oameni ai planetei. Bolidul lui Putin cântăreşte peste 7 tone şi are perdele de mătase

Klaus Iohannis, președintele României, folosește o limuzină Mercedes specială, blindată, care are și locuri unde gărzile de corp își pot depozita armele. În acest automobil, Iohannis se poate uita la televizor, dar are parte și de scaune cu masaj.

Tot Mercedes preferă și Papa Francisc, papamobilul având în partea din spate o platformă supraînălțată, înconjurată de pereți fabricați din sticlă antiglonț. Prețul este aproximativ 425.000 de dolari, potrivit Retetesivedete.

Papamobil

Sursele spun că limuzina prezidențială care îl plimbă pe cel mai puternic om al lumii, Joe Biden este un Cadillac blindat, care cântărește zece tone.

Aceasta are ferestre antiglonț, uși groase de 20 de centimetri, internet și satelit, dar și un frigider unde se păstrează sânge compatibil cu grupa pe care o are președintele Americii, în caz de nevoie. Prețul unei astfel de frumuseți se ridică la peste 1,5 milioane de dolari.

Citeşte şi: Cătălin Botezatu a vorbit despre relația pe care o are cu tatăl său. De ce nu mai păstrează legătura cei doi: „L-am sunat de ziua lui, dar nu mi-a răspuns”

În ceea ce-l privește pe cel mai discutat om din lume, Vladimir Putin, liderul de la Kremlin merge în deplasările oficiale cu o mașină despre care sursele spun că a fost realizată la ordinul lui. Aurus cântărește aproape șapte tone și are, printre altele, perdele de mătase, dar și minifrigider cu pahare de cristal, „vede” pe timp de noapte, îl protejează împotriva atacurilor cu gaz și mai are o ieșire de urgență prin portbagaj. Mașina lui Putin rezistă la atacuri cu bombe, ba chiar și la scufundări.

Vladimir Putin

Una dintre cele mai iubite femei din lume, regina Elisabeta a II-a s-a deplasat cu o limuzină Bentley, despre care se spune că e realizată dintr-un material rezistent la gloanțe. Mașina este rezistentă la explozii, iar prețul se ridică la 12 milioane de dolari.

Regina Elisabeta a II-a

Citeşte şi: Copiii unui român din Italia bolnav de cancer au făcut un gest emoționant pentru tatăl lor