Maşinile nefolosite în timpul stării de urgenţă trebuie verificate în service. Ce recomandă specialiştii

Avertisment pentru șoferi! Dacă ați ținut mașina numai în parcare cât a fost starea de urgență, ar fi bine ca primul drum să îl faceți la service! Cel puțin, așa spun specialiștii, care detaliază și care pot fi problemele mașinii.

RomaniaTV.net
11 mai 2020, 13:26
Maşinile nefolosite în timpul stării de urgenţă trebuie verificate în service. Ce recomandă specialiştii

Expertii sunt de părere că dacă în această perioadă maşina dumnevoastră a stat doar în parcare, atunci trebuie să faceţi un prim drum la service. Motivul: este posibil ca sub capotă anumite animăluţe să fi provocat adevărate probleme.

„Este indicat să verificăm compartimentul motor deoarece în compartimentul motor îşi găsesc casă de foarte multe ori animăluţe mai mult sau mai puţin prietenoase. Am găsit fire roase din instalaţia electrică, bineînţeles reprezentând un pericol pentru că de la instalaţia electrică pot porni incendii de foarte multe ori.

Primul indiciu că avem un rozător în compartimentul motor este acela al fulgilor sau al penelor de păsări sau al oaselor de dimensiuni mai mici”, a explicat Sorin Ene, expert auto, la România TV.

Dacă mașina a fost ținută mai mult în parcare, pot apărea probleme tehnice la care nici nu ne gândim.

„Primul drum trebuie făcut până la service. Maşina este compusă din numeroase repere, care sunt făcute să functioneze, rulmenţi, articulaţii, amortizoare. Tocmai de aceea, starea tehnică trebuie verificată”, a menţionat specialistul.

Experții auto atrag atenția că verificarea mașinii trebuie făcută doar în service-urile autorizate, nu acasă individual.

Klaus Iohannis a sesizat la CCR Legea care permitea desfăşurarea învăţământului online