Mașinile și motocicletele zgomotoase, interzise pe timpul nopții. Șoferii pot primi amenzi de până la 5.000 lei

Mașinile și motocicletele care fac zgomot ar putea fi interzise în perioada de odihnă, pe timpul nopții.

27 feb. 2024, 13:21
Mașinile și motocicletele zgomotoase, interzise pe timpul nopții. Șoferii pot primi amenzi de până la 5.000 lei

Pentru a reduce zgomotul pe timpul nopții, administrația le-a pus gând rău celor care au mașini și motociclete gălăgioase. Circulația acestor vehicule ar putea fi interzisă în perioada de odihnă, iar cei care prinși cu vehicule zgomotoase ar putea fi amendați cu mii de lei, potrivit stirileprotv.ro.

Citește și: Klaus Iohannis a atacat la CCR legea care permite șoferilor cu permis categoria B să conducă și motociclete de 125 cmc

Unui proiect depus de Gabriel Rău, consilier general din partea USR, prevede că cei care au mașini sau motoare puternice sau modificate să nu mai poată circula prin oraș în timpul orelor de odihnă pe timpul nopții, între orele 22 – 8. În cazul în care sunt prinși, șoferii acestor vehicule ar putea fi sancționați cu până la 5.000 de lei, dacă zgomotul produs de acestea depășeste 95 de decibeli.

”Proiectul se referă și la mașini și la motociclete, practic orice autovehicul care produce peste 95 de decibeli noaptea. 95 de decibeli înseamnă cât s-ar sparge asfaltul peste noapte. Vorbim de acele persoane care pentru plăcerea lor trezesc sute, poate chiar mii de oameni doar parcurgând un segment de drum noaptea”, explică Gabriel Rău.

Citește și: Permisul de conducere eliberat pentru categoria B, valabil şi în cazul anumitor tipuri de motociclete

Conform proiectului, măsurarea zgomotului produs de vehicule se va face prin sondaj de către Poliția Rutieră și Registrul Auto Român.