Massimo Cuttitta, fost antrenor la naţionala de rugby a României, a murit de covid la 54 de ani

Lumea rugbiului este în doliu, după ce italianul Massimo Cuttitta, fost antrenor cu pachetul de înaintare al naţionalei României, a murit de coronavirus la 54 de ani.

12 apr. 2021, 09:44
Massimo Cuttitta, fost antrenor la naţionala de rugby a României, a murit de covid la 54 de ani

Massimo Cuttitta a murit la câteva zile după ce a fost internat în Spitalul Albano, din Roma. Fostul jucător italian ar fi preluat virusul de la mama lui, Nunzia, care a murit cu trei zile înaintea lui Massimo, tot din cauza complicaţiilor date de coronavirus.

Massimo Cuttitta avea 54 de ani şi a fost antrenor cu pachetul de înaintare al naţionalei României în perioada 2017-2018. A renunţat la colaborare în momentul în care, practic, întreg staff-ul naţionalei României a fost înlocuit, alături de el plecând şi galezul Lynn Howells, antrenorul principal, sau scoţianul Rob Moffat, antrenorul cu linia de treisferturi.

Massimo Cuttitta a a murit la câteva zile după ce a fost internat în Spitalul Albano, din Roma. Fostul jucător italian ar fi preluat virusul de la mama lui, Nunzia, care a murit cu trei zile înaintea lui Massimo, tot din cauza complicaţiilor date de coronavirus.

Massimo Cuttitta A renunţat la colaborare în momentul în care, practic, întreg staff-ul naţionalei României a fost înlocuit, alături de el plecând şi galezul Lynn Howells, antrenorul principal, sau scoţianul Rob Moffat, antrenorul cu linia de treisferturi.

Massimo Cuttitta şi-a petrecut copilăria în Africa de Sud, unde a şi început să practice rugbiul, alături de Marcello Cuttitta, fratele său geamăn, şi de Michele Cuttitta, fratele lor mai mare. Ulterior, la întoarcerea în Italia, Massimo şi Marcello au ajuns să joace la un nivel mai ridicat.

Doliu în familia unui fost jucător al Naţionalei. Mama sa a murit, după o lungă suferinţă
În cele din urmă, Massimo şi Marcello aveau să ajungă doi dintre cei mai mari jucători ai Italiei, făcând parte din generaţia care a făcut din Squadra Azzura o echipă demnă de a juca în Turneul Celor Şase Naţiuni la rugby. Massimo Cuttitta a adunat 69 de selecţii în naţionala Italiei, a jucat la Cupa Mondială din 1991 şi la cea din 1995, când a şi fost căpitanul naţionalei Italiei, şi a înscris eseuri împotriva Angliei, la Durban, în 1995, sau împotriva Irlandei, la Dublin, în 1997. De altfel, Massimo Cuttitta a făcut parte dintr-o echipă a Italiei care a învins pe Irlanda la Treviso, în 1995, pe Argentina la East London, în 1995, pe Irlanda la Dublin, în 1997, pe Franţa la Grenoble, în 1997, pe Irlanda la Bologna, în 1997, pe Argentina la Piacenza, în 1998, şi pe Scoţia la Roma, în 2000.

Ca antrenor, Massimo Cuttitta a activat mult timp în Scoţia, fiind pentru aproape un deceniu antrenor cu pachetul de înaintare la naţionala Scoţiei.

CSM Bucureşti a ratat dramatic calificarea în semifinalele Ligii Campionilor. „Tigroaicele” au fost eliminate din cauza numărului mai mic de goluri înscrise în deplasare