MASTERCHEF: Apariţie surpriză la prima ediţie

MASTERCHEF. Camelia Potec, ultima campioana olimpica la inot, a venit la vizionarea "MasterChef" din aceasta seara, eveniment ce a avut loc la un cinematograf bucurestean, iar toti cei prezenti au ramas fara cuvinte cand au vazut-o.

16 sept. 2014, 03:37
MASTERCHEF: Apariţie surpriză la prima ediţie

MASTERCHEF.Camelia POTEC este specialista in fasole cu ciolan, iar daca ar fi sa ne luam dupa spusele ei, acest preparat traditional romanesc sta la loc de cinste in fiecare an in meniul pentru Ziua Nationala a Romaniei.

Desi a marturist ca intra in bucatarie numai de doua sau trei ori pe an, dorinta de a deveni intr-o zi MasterChef pentru familia ei este din ce in ce mai mare. In ceea ce priveste titlul de cea mai buna bucatareasa, se pare ca mama Cameliei este femeia care il detine:”Ca la mama acasa nu este nicaieri”.

Dupa ce a gustat din preparatele de la eveniment, Camelia a facut fotografii cu admiratorii sai, iar ca ultima marturisire a spus ca face un singur lucru in timpul vizionarii: „Un singur lucru am facut in timpul emisiunii – am mancat tot timpul! As mai veni”, a glumit aceasta.

MASTERCHEF 2014: Telespectatorii vor pasi in magia bucatariei MasterChef, iar aici vor fi asteptati de noii membri ai juriului si de nenumarati concurenti talentati, supusi la probe inedite. Pasiunea fara limite pentru mancare i-a adus pe cei mai talentati romani in cursa pentru trofeul MasterChef. De la gospodine, care au urmat indemnul familiilor de a participa la show, florari, scamatori si pana la filozofi, arhitecti de top, antreprenori, dar si persoane pe care cu greu le-ai fi vazut intr-o bucatarie, cu totii si-au luat inima in dinti si s-au inscris in cea mai dura competitie culinara din Romania.

MASTERCHEF: Rand pe rand, ei vor sta in fata exigentului juriu format din Chef Patrizia Paglieri, Chef FOA si Chef Adrian Hadean. „Cei trei jurati ne-au impresionat nu doar prin faptul ca au in spate cariere foarte solide, dar si pentru ca am vazut ca se completeaza perfect, desi au personalitati diferite, fiecare aduce in emisiune o voce distincta. FOA vine cu creativitate si cu o nebunie frumoasa, Adrian Hadean aduce rafinament si un umor fin, iar Patrizia este adorabila, necrutatoare, exploziva si surprinzatoare. Toti trei au in comun pasiunea pentru gatit, dusa la nivel de performanta”, afirma Monica Senchiu, producatorul MasterChef Romania.
O parte din probele sezonului 5 vor fi cu totul surprinzatoare atat pentru concurenti, cat si pentru telespectatori. Concurentii vor gati in mai multe locuri neasteptate si frumoase, zone care vorbesc de la sine despre bogatia culinara a tarii noastre. De-a lungul sezonului, acestora le va fi pusa la grea incercare rezistenta si vor trebui sa demontreze ca pot ajunge pana in finala.

„Daca am compara formatul MasterChef cu o piesa muzicala, de aceasta data ea va fi interpretata de alti oameni, motiv pentru care, cu siguranta, va suna altfel”, adauga Monica Senchiu cu privire la schimbarile anuntate in cadrul show-ului.

MASTERCHEF 2014, : Cei trei bucătari care vor decide cine sunt cei mai buni concurenţi ai noii ediţii sunt Patrizia Paglieri, Adrian Hădean şi Florin Scripcă. 

MASTERCHEF 2014: A fi „chef” este o nouă modă, care aduce bani mulți dacă ești priceput și dedicat. Prin MASTERCHEF românii au învățat că nu trebuie să pună accent pe cât de plină este farfuria, ci mai degrabă pe cât de bine arată și cât e de gustos preparatul.

MASTERCHEF 2014. Masterchef a avut un rol important. Dovada sunt miile de tineri care consideră că să gătești e „la modă”. Îi găsim tot mai des prin bucătăriile restaurantelor, furând meserie.

MASTERCHEF 2014, : „Meseria, în general, în bucătărie se transmite mai departe. E o meserie frumoasă, adusă la nivel de artă de mulți bucătari”, spune chef Iosif Ștefănescu.

MASTERCHEF 2014 : Așa se face că în ultimii doi ani cursurile de bucătari au ajuns să fie printre cele mai căutate. În acest moment, în România există 6 mii de profesioniști, cu 25 la suta mai mulți față de acum doi ani. Iar cererea este atât de mare încât ar mai fi nevoie de încă 4 mii.

MASTERCHEF 2014:„Tineretul a prins drag de această meserie și din ce în ce mai mulți vin la cursuri. Nu vor să devină bucătari, vor să devină masterchefi”, spune Laurențiu Mata.

MASTERCHEF 2014: De altfel, și Chef Patrizia le împărtășește și altora din tainele ei. „De anul trecut am început să fac și cursuri de bucătărie. Mereu mă întreba lumea, uite Patrizia, am primit cadou niște hribi, cum îi gătesc. De multe ori iau cliente cu mine în bucătărie să gătească”, spune chef Patrizia.

MASTERCHEF 2014: „În ultimii zece ani, bucătarii, unii dintre ei, au devenit un fel de megastaruri. Comparabili ca notorietate cu starurile rock. Concertează, nu pe marile scene, ci în marile rețele de televiziune”, a mai spus Adrian Hădean.

MASTERCHEF 2014: Cine sunt cei trei juraţi

Patrizia Paglieri, de origine italiana, din San Remo, este supranumita si Liza Minnelli, datorita asemanarii cu faimoasa diva. Cu o personalitate carismatica si plina de viata, Patrizia este insa dura in bucatarie, ridicand foarte sus standardele de calitate ale restaurantelor pe care le conduce. Ea a ajuns in Romȃnia in anul 1999, impreuna cu parintii, cand au fondat primul restaurant de familie in Buftea. Acum, declara ca in Romania se simte acasa, iar in Italia calatoreste doar o data pe an.

Adrian Hadean lucreaza de peste 15 ani in arta culinara si a fost gazda mai multor emisiuni TV de profil, difuzate pe posturi locale si nationale. In 2003 publica prima sa carte gastronomica, „Sare si piper”, iar din 2004 incepe mai multe stagii de pregatire profesionala in bucatarii din Europa (Spania, Franta, Germania) si din Asia (Singapore, Malaezia, Thailanda). In 2011, a propus si implementat programul de responsabilitate sociala „Farfurii curate”, care promoveaza alimentatia sanatoasa in gradinitele din Cluj-Napoca.

Florin Scripca face parte din celebra echipa Flavours si, in prezent, coordoneaza bucatariile unora dintre cele mai apreciate locuri din Bucuresti: Biutiful, Fratelli, Le Bistro sau Willbrook Platinum Center. Florin impresioneaza prin dedicare si seriozitate, dar si prin carisma si simt al umorului. In ultimii 10 ani, a urmat mai multe cursuri de perfectionare in Marea Britanie, la Londra, in Oxfordshire, in cadrul companiei de catering „Jamie Oliver’s Fabulous Feasts” si in Exeter, la ferma bio de carne „Pipers Farm”, si in Franta, la „Cantine du Faubourg” din Paris.

Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor“ începe la Antena 1 din 22 septembrie, de la ora 20.30.  Emisiunea, care va fi difuzată în serile de luni şi marţi, va fi la concurenţă directă cu show-ul culinar „MasterChef“, de la Pro TV.

„Suntem în toiul filmărilor, filmăm într-un decor spectaculos, într-un regim aparte, pentru că cei 20 de concurenţi sunt monitorizaţi tot timpul. Asta este, de fapt, una dintre noutăţile absolute cu care acest format vine pe piaţa show-urilor culinare“, a mărturisit Florin Dumitrescu, unul dintre cei trei membri ai juriului.

Sorin Bontea recunoaşte că proiectul este o provocare în sine şi pentru juriu. „Cei de acasă sunt obişnuiţi să ne vadă privirile dure şi să ne audă comentariile acide. Pot să vă dezvălui că nu ne vom dezice nici de această dată, mai ales că acum vorbim de concurenţi care au ceva experienţă în acest domeniu. Provocarea supremă pentru ei este să reuşească să ţină un restaurant în toată puterea cuvântului şi să demonstreze că -şi merită locul în bucătaria unui restaurant“, a spus acesta. 

Cătălin Scărlătescu dezvăluie că telespectatorii vor avea parte de multe momente savuroase în show, pentru că cei 20 de concurenţi locuiesc împreună: „Stau într-o casă special amenajată pentru ei, practic lipită de restaurant şi bucătărie. Veţi vedea însă şi momente tensionate, de asta pot să vă asigur, pentru că nu e uşor să ţii bucătăria unui restaurant în care vin şi multe vedete, apoi veţi vedea şi momente spectaculoase cu probe la care nici nu vă gândiţi, dar şi filmări în locuri inedite“.

În competiţia pentru marele premiu în valoare de 80.000 de euro, cei 20 de concurenţi vor fi supravegheaţi şi de cele două ajutoare ale juriului, sous-chefii Alex Petricean (DArtagnan) şi Mimi Nicolae. Echipa de producţie „Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor“, coordonată de producătorul general Mona Segall, numără între 150 şi 200 de persoane.