Măşti cu albuş pentru trei tipuri de ten

Un ingredient care trebuie să facă parte din rutina ta de îngrijire a pielii este oul. Albușul, mai exact, este cunoscut pentru substanțele nutritive pe care le conține și care hrănesc și hidratează tegumentul, lăsându-l catifelat și strălucitor. Dacă ai tenul gras, uscat sau normal, iată câteva rețete de măști pe bază de albuș.

RomaniaTV.net
04 apr. 2018, 08:43
Măşti cu albuş pentru trei tipuri de ten

Pentru ten gras: albuș și suc de lămâie

Masca de față pe bază de albuș este perfectă pentru tenul gras și funcționează ca agent natural de albire datorită prezenței de lămâie în ea. Tot ce ai nevoie este un albuș și sucul de la o jumătate de lămâie. Bate albușul spumă, apoi adaugă sucul de lămâie și amestecă. Aplică pe față pasta obținută, masând tegumentul prin mișcări circulare și blânde. Las-o să acționeze 10 minute, după care clătește cu apă călduță. Repetă tratamentul natural de două sau trei ori pe săptămână.

Pentru ten normal: albuș și amidon de porumb

Această combinație de amidon de porumb și de albuș este perfectă pentru curățarea pielii. Tot ce trebuie să faci este să bați albușul spumă și să adaugi în ea două lingurițe de amidon de porumb. Amestecă bine cele două ingrediente, după care aplică un strat subțire din pasta obținută pe față. Las-o să acționeze 10-15 minute, apoi clătește cu apă călduță. Repetă tratamentul o dată pe săptămână.

Citeşte şi Ce se intampla in corpul tau daca mananci doua linguri de ulei de cocos in fiecare zi, timp de 60 de zile

Pentru ten uscat: ulei de nucă de cocos și albuș

Dacă ai tenul uscat, atunci această mască este potrivită pentru tenul tău. Ai nevoie de un albuș, 1 linguriță de ulei de nucă de cocos și una de suc de lămâie. Pune albușul într-un bol și bate-l spumă, apoi adaugă celelalte două ingrediente și amestecă cu o lingură. Aplică pasta obținută pe față, masând prin mișcări circulare. Las-o să acționeze aproximativ 15 minute, după care clătește cu apă călduță. Repetă tratamentul de două sau trei ori pe săptămână pentru a menține pielea hidratată, tonifiată și strălucitoare.

Cum să prepari o mască antirid