Măşti faciale din petale de flori

Unele dintre cele mai bune măști pentru menținerea frumuseții tenului sunt cele pe bază de petale de flori. În plus, dacă în această perioadă se găsesc atât de multe flori, de ce să nu profităm de ele? Sunt cele care ne ajută să scăpăm de persistentele probleme ale pielii.

RomaniaTV.net
09 sept. 2016, 08:31
Măşti faciale din petale de flori

Trandafirul are proprietăți astringente, care restabilesc elasticitatea pielii și acoperă porii. Pe de altă parte, iasomia nu doar că miroase incredibil de frumos, ci are și proprietăți hidratante care pătrund adânc în straturile pielii, lăsând-o catifelată.

Totodată, lotusul este floarea care conține cei mai mulți antioxidanți, care îmbunătățesc și stimulează elasticitatea pielii, în timp ce o exfoliază, îndepărtând celulele moarte. Cu atât de multe beneficii, probabil te întrebi de ce nu ai încercat nicio mască facială pe bază de flori până acum.

Sfat: Pentru a te bucura de proprietățile nutritive ale petalelor, pune-le într-un vas cu apă, pe care-l pui în frigider pentru a se menține moi.

Iată câteva rețete de măști pe bază de petale de flori

Mască pe bază de petale de trandafir

Bogate în vitamina C și proprietăți antiinflamatorii, petalele de trandafir protejează pielea de daunele produse de radicalii liberi și combat acneea.

Ai nevoie de:

– 2 linguri de lapte vegetal- petalele de la un trandafir

– puțin turmeric

Mod de preparare:

Pune într-un bol petalele de trandafir pe care mai întâi le ții în apă în frigider. Apoi, adaugă peste ele cele două linguri cu lapte și turmericul și amestecă până se formează o pastă. Pasta obținută o aplici pe față și o lași să acționeze 20 de minute. Va oferi instant strălucire pielii.

Citeşte şi  Mască uimitoare pentru un ten de invidiat

Mască exfoliantă pe bază de petalele de floarea-soarelui

Această mască este perfectă pentru exfolierea pielii, pentru că nu afectează producția de sebum a pielii. În plus, poate fi aplicată pe toate tipurile de ten.

Ai nevoie de:

– 1 lingură de suc de lămâie

– 1 lingură de zahăr

– petalele de la o floarea-soarelui

Mod de preparare:

Pune într-un vas petalele de floarea-soarelui, adaugă peste ele sucul de lămâie și zahărul. Freacă cu mișcări circulare pielea feței cu acest amestec, în timp ce o masezi. După câteva minute, clătește și șterge cu un prosop moale și curat fața.

Mască pe bază de petale de lavandă

Floarea de lavandă conține proprietăți antibacteriene, antifungice și antiseptice, care calmează pielea inflamată, o curăță de impurități și reduce riscul de apariție a infecției și coșurilor.

Ai nevoie de:

– 1 lingură de lapte

– 1 lingură de fulgi de ovăz măcinați

– o mână de flori de lavandă

Mod de preparare:

Pune într-o oală mică 200 ml de apă, iar când începe să fiarbă adaugi în ea florile de lavandă și le lași 10 minute. Strecori florile și le pisezi până devin o pastă, în care adaugi fulgii de ovăz măcinați și laptele, pe care le amesteci bine cu o lingură. Aplică amestecul obținut pe față și lasă-l să acționeze 10-20 de minute, după care clătești cu apă rece. Aplică această mască cel puțin de două ori pe săptămână pentru a avea pielea catifelată și radiantă.

Vezi care sunt cele mai bizare practici de frumusețe din lume