Măşti luminoase, pentru a detecta coronavirusul. Un filtru cu anticorpi ne arată dacă suntem sau nu infectaţi

O echipă de oameni de știință japonezi a dezvoltat măști care se luminează atunci când sunt expuse la lumină ultravioletă. Folosindu-se anticorpi extrași din ouă de struț, se detectează astfel urmele de coronavirus ale purtătorului măştii.

08 dec. 2021, 20:01
Măşti luminoase, pentru a detecta coronavirusul. Un filtru cu anticorpi ne arată dacă suntem sau nu infectaţi

Echipa de la Universitatea Prefecturală din Kyoto, condusă de președintele acesteia, Yasuhiro Tsukamoto, în vârstă de 52 de ani, speră că aceste măşti vor oferi utilizatorilor o modalitate ușoară de a verifica dacă au contractat virusul, a transmis miercuri agenţia Kyodo.

Echipa a dezvoltat un filtru special care este plasat în interiorul măștii. „Filtrul poate fi scos și pulverizat cu un colorant fluorescent care conține anticorpi de coronavirus din ouăle de struț. Dacă virusul este prezent, filtrul va străluci sub lumina ultravioletă”, a spus prvfesorul Tsukamoto.

Au fost făcute experimente timp de 10 zile cu 32 de persoane infectate cu coronavirus. În toate cazurile, oamenii de știință au descoperit că „toate măștile pe care le purtau străluceau sub lumina UV, care s-a estompat odată cu trecerea timpului și încărcătura lor virală a scăzut”.

Citeşte şi Noi măsuri de restricţie în Franţa, înainte de sărbătorile de iarnă. Masca devine obligatorie şi în aer liber

Testetele practice sunt în plină desfăşurare, iar echipa de cercetători speră să obțină autorizația guvernamentală pentru a comercializa aceste măşti anul viitor.

În luna februarie, savanţii au injectat o formă inactivă, neamenințătoare, a coronavirusului în femelele de struți, cunoscute pentru capacitatea lor de a produce diferite tipuri de anticorpi sau proteine ​​care neutralizează entitățile străine din organism. Experimentul a avut succes, deoarece din ouăle de struț a fost extrasă o cantitate imensă de anticorpi.

Citeşte şi Nicolae Ciucă anunţă că am putea scăpa de mască de Sărbători. Ce alte măsuri de relaxare se pregătesc