Măşti naturale pentru păr uscat

Nu trebuie să mergi la salon dacă ai părul uscat, deteriorat și lipsit de vitalitate. Măștile naturale, preparate chiar de tine casă, sunt cel mai bun tratament. Ingredientele folosite nu sunt costisitoare, probabil că le ai deja în bucătărie, plus să ele sunt foarte eficiente și redau poboabei capilare frumusețea și strălucirea.

RomaniaTV.net
18 dec. 2017, 09:31
Măşti naturale pentru păr uscat

Cele mai bune măști naturale pentru părul uscat sunt:

Mască cu miere și ulei de măsline

Mierea este un ingredient bun atât pentru piele, cât și pentru păr. Uleiul de măsline hidratează și redă podoabei capilare frumusețea.

Pentru prepararea măștii, ai nevoie de:

– 4 linguri miere
– 6 linguri ulei de măsline

Pune într-un bol cele două ingrediente, amestecă-le cu o lingură. Aplică pasta obținută pe scalp și restul părului, insistând la vârfuri. Strânge părul în coc, acoperă-l cu o cască de duș. Las-o să acționeze 15-30 de minute. Clătește cu apă călduță. Repetă tratamentul o dată pe săptămână.

Citeşte şi De ce ai părul uscat şi ce să faci să scapi de problemă

Mască cu avocado, miere și ulei de măsline

Datorită substanțelor pe care le conțin, aceste trei ingrediente acționează foarte bine pe firul de păr, lăsându-l hidratat, hrănit și mătăsos.

Pentru prepararea măștii, ai nevoie de:

– pasta de la un avocado
– 1 lingură miere
– 2 linguri ulei de măsline

Pune într-un vas pasta de avocado, adaugă mierea și uleiul de măsline, după care amestecă-le. aplică masca pe vârfurile firelor de păr. Strânge tot părul coc și acoperă-l cu o cască de duș. Las-o să acționeze 25 de minute, după care clătește cu apă călduță. după mai multe aplicări părul își va recăpăta strălucirea, frumusețea și sănătatea.

Citeşte şi Cum să-ţi speli părul corect ca să nu-ţi cadă şi să fie sănătos

Mască cu ulei de nucă de cocos

Uleiul de nucă de cocos este sursă importantă de acizi grași esențiali, proteine, vitaminele B și C, potasiu, zinc și fier. Aplică ulei de nucă de cocos pe păr, seara înainte de culcare. Împarte părul în mai multe șuvițe și masează scalpul. După aplicarea uleiului, strânge părul și acoperă-l cu un prosop călduță, cel puțin 20 de minute. Clătește cu apă călduță.

Tratamente cu miere pentru frumusețe