Măşti şi dezinfectanţi gratis, oferite de Primăria Capitalei. Cum vin autorităţile în sprijinul persoanelor fără adăpost

Primăria Capitalei a anunţat miercuri că desfăşoară mai multe acţiuni pentru a sprijini persoanele vulnerabile, în condiţiile în care România se confruntă cu zeci de mii de infectări cu COVID-19 în ultimele săptămâni.

13 oct. 2021, 18:41
Măşti şi dezinfectanţi gratis, oferite de Primăria Capitalei. Cum vin autorităţile în sprijinul persoanelor fără adăpost

Persoanele vulnerabile vor primi măşti şi dezinfectanţi gratis, precum şi o masă caldă.

„Primăria Capitalei derulează în această perioadă mai multe acțiuni de sprijinire a persoanelor vulnerabile.
Persoanele fără adăpost vor primi kituri de protecție împotriva COVID-19, constând în măști și dezinfectanți.

Totodată, aceste persoane vor avea acces la programele ”Supa comunitară” și ”Dușurile sociale”, prin care vor putea primi gratuit o masă caldă, vor putea face baie și vor primi la schimb haine curate și încălțăminte.
De asemenea, persoanele în vârstă, rămase singure și fără aparținători, vor fi ajutate să-și procure alimentele și produsele necesare.

Toate aceste acțiuni sunt gândite cu scopul de a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2 și vor fi realizate cu ajutorul echipelor Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București”, a anunţat primarul general Nicuşor Dan, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, proiectul de rectificare bugetară aflat pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu General de marți arată că Primăria Capitalei trebuie să plătească 22 de milioane de lei pentru operaționalizarea spitalului modular din Pipera.

Banii sunt necesari pentru achiziția de paturi, încălzit, iluminat, apă, salubrizare, materiale sanitare, echipamente medicale și personal medical.

Citeşte şi: Primăria Capitalei, alocare de 22 milioane lei pentru operaționalizarea spitalului modular din Pipera. Anunțul făcut de Nicușor Dan

Specialiştii anticipează că România se apropie de un platou şi că pandemia va avea o mişcare retrogradă de săptămâna viitoare. Din păcate, în ultimele 24 de ore a fost raportat din nou un număr uriaş de cazuri grave de COVID-19.

Aproape 16.000 de cazuri noi de COVID-19, peste 3.000 fiind în Bucureşti , 390 de persoane au decedat, sunt peste 1.600 de pacienţi la ATI, 451 de copii cu COVID-19 în spital, 35 dintre ei la ATI.

Citeşte şi: O nouă zi fără paturi la ATI pentru pacienţii cu COVID, în spitalele din ţară. 15.733 de cazuri noi la ultimul bilanţ

Până astăzi, 13 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.398.264 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 4.607 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare cu noul coronavirus.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 13 octombrie 2021. O nouă zi cu multe decese în România