Măsuri de precauţie la Sofia: Bulgaria se pregăteşte de REDUCEREA LIVRĂRILOR de GAZ din Rusia

Publicat: Miercuri, 17 Septembrie 2014 17:46 // Actualizat: Joi, 18 Septembrie 2014 09:55 // Sursa: romaniatv.net

Guvernul Bulgariei a pregătit un plan de acţiuni în eventualitatea reducerii livrărilor de gaz din Rusia, a anunţat vicepremierul bulgar Ekaterina Zaharieva, potrivit căreia un asemenea scenariu are o 'mare probabilitate', informează ITAR-TASS, citată de Agerpres.

Deocamdată, nu se înregistrează probleme cu livrările de gaz rusesc, a precizat vicepremierul bulgar. Potrivit Ekaterinei Zaharieva, citată de publicaţia Sofia Globe, guvernul le-a recomandat instituţiilor din domeniul termoficării să analizeze posibilitatea trecerii la alte tipuri de combustibil. De asemenea, au loc negocieri cu autorităţile Greciei pentru posibilitatea cumpărării de gaz în caz de penurie.

Citeşte şi VESTE BUNĂ. Rusia va livra României gaze la parametri normali. Nu au mai fost aplicate reducerile anunţate

În perioada 10-11 septembrie, compania slovacă SPP, cea poloneză PGNiG şi cea germană E.ON au înregistrat o scădere în livrările de gaz din Rusia. La 12 septembrie, ministrul delegat pentru energie al României, Răzvan-Eugen Nicolescu, afirma că livrările de gaz din Rusia s-au redus cu 5%. În aceeaşi zi, compania austriacă OMV a anunţat o reducere a livrărilor de gaz din Rusia - cu 15%, iar în Italia la 15 septembrie s-a înregistrat o reducere de aproximativ 10% din volumul de gaz importat din Rusia, precizează ITAR-TASS.

Citeşte şi Rusia REDUCE DIN NOU volumul de GAZE. Ministrul Energiei: Până duminică primim cu 10% mai puţin gaz

Reprezentantul oficial al Gazprom, Serghei Kuprianov, a explicat pentru agenţia de presă menţionată că abaterea cantităţilor de gaze ruseşti livrate de la cererile consumatorilor europeni este legată de pomparea de gaz în depozitele subterane ale Rusiei. De asemenea, Kuprianov a precizat că livrările de gaz în Slovacia prin Ucraina s-au redus din cauza reparaţiilor la gazoductul Yamal-Europa.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 sep 18:02
... Guvernul Bulgariei a pregătit un plan de acţiuni în eventualitatea reducerii livrărilor de gaz din Rusia, a...
17 sep 18:01
...de gaz din Rusia, a anunţat vicepremierul bulgar Ekaterina Zaharieva, potrivit căreia un asemenea scenariu are o ‘mare …read more ...
1
EUR
4.8336
RON
06 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H