Măsuri de relaxare în Bucureşti. Prefectul Capitalei a anunţat deschiderea restaurantelor şi a sălilor de spectacol de luni DOCUMENT

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis duminică, după o şedinţă online, ieşirea Capitalei din scenariul roşu şi relaxarea unor măsuri restrictive din starea de alertă.

02 mai 2021, 12:06
Măsuri de relaxare în Bucureşti. Prefectul Capitalei a anunţat deschiderea restaurantelor şi a sălilor de spectacol de luni DOCUMENT

Măsuri de relaxare în Bucureşti UPDATE. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a făcut anunțul relaxării măsurilor de restricție.

„În această ședință a fost luată hotărârea de a trece în scenariul de sub 3 la mie”, a transmis Stoica, după ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență. „Știm că în ultimele 48 de ore a coborât constant, astăzi incidența este 2,62, astfel încât poate fi permisă funcționarea sălilor de spectacol, redus la 30% din capacitate. De asemenea, este permisă funcționarea restaurantelor la interior cu 30% din capacitate. Aceste măsuri vor intra în vigoare începând de mâine”.

„Toți operatorii economici, inclusiv sălile de spectacol și resturantele, vor avea programul până la orele 21 și se menține, desigur, restricția de circulație în afara locuințelor după ora 22:00”, a adăugat Alin Stoica.

Bucureştiul iese din scenariul roşu

Măsuri de relaxare în Bucureşti. Rata de infectare a fost sâmbătă sub 3 la mia de locuitori, aceasta fiind 2,86 la mie, iar vineri a fost de 2,98. Prefectul Alin Stoica a anunţat că CMBSU va decide redeschiderea sălilor de spectacol, a restaurantelor şi cafenelelor la o capacitate de 30%, în cazul în care trendul descent şe menţine, iar măsura va intra în vigoare de luni, ora 00.00.

„Vom aştepta cele 48 de ore prevăzute de hotărârea de Guvern. Acum indicele de infectare este 2,98, deci foarte puţin sub trei şi, dacă se confirmă acest trend descendent, vom lua decizia duminică, urmând ca de luni să intre în vigoare măsurile, respectiv redeschiderea sălilor de spectacol cu o capacitate de 30%, redeschiderea restaurantelor, cafenelelor cu 30% din capacitate”, a declarat Alin Stoica, întrebat când ar putea fi convocată şedinţa CMBSU pentru decide măsuri de relaxare în Capitală.

Marea relaxare în Capitală. Restaurantele şi sălile de spectacol se deschid de luni la 00.00

Măsuri de relaxare în Bucureşti. Pe 23 aprilie, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis să permisă circulaţia persoanelor până la ora 22.00, după care va fi interzisă până la ora 5.00, iar magazinele să fie deschise până la 21.00 inclusiv la sfârşit de săptămână, hotărârea fiind luată ca urmare a scăderii incidenţei cumulate a cazurilor de COVID-19 sub 3,5 la mia de locuitori.

Au fost deschise şi sălile de sport şi fitness şi a fost menţinută decizia luată privind sărbătorile pascale.
„Pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase oficiate cu ocazia Paştelui, se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în perioada 1 mai – 2 mai 2021, în intervalul orar 20.00 – 05.00”, arată decizia CMBSU.

De asemenea, pentru deplasarea şi participarea la sărbătoarea religioasă  specifică lunii Ramazan, se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în perioada  8 mai – 9 mai 2021, în intervalul orar 20.00 – 5.00.

Rata de infectare în Capitală, sub trei la mie pentru a doua zi consecutiv. Bucureştenii au luat cu asalt Parcul Herăstrău

Bucureştiul a înregistrat sâmbătă 2,86 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, în scădere faţă de ziua anterioară, când s-a înregistrat o incidenţă de 2,98 cazuri.

Ministrul Sănătăţii: Vreau să vă reamintesc că suntem într-o perioadă complicată. Vă încurajez să respectăm măsurile de prevenire a infecţiei cu SARS-CoV-2

„Vă doresc sărbători în tihnă şi un Paşte Luminat! Suntem în zile de sărbătoare, zile pe care ni le dorim fericite, alături de cei dragi, cu bucurie şi linişte. După un an întreg vă spun că înţeleg această dorinţă de a fi împreună. O resimt şi eu. O resimţim cu toţii. Vreau totuşi să vă reamintesc că suntem într-o perioadă complicată. Este al doilea Paşte pe care îl petrecem în aceste condiţii.

Vă încurajez să respectăm măsurile de prevenire a infecţiei cu SARS-CoV-2 şi să CONTINUĂM să ne vaccinăm! Zilele acestea, oferiţi-vă şi oferiţi cadou şansa revenirii la normalitate prin vaccinare. Veţi găsi centrele deschise şi în aceste zile. Vă mulţumesc pentru că sunteţi alături de noi în acest efort de a reveni la viaţa de dinainte de pandemie”, a scris Ioana Mihăilă sâmbătă pe Facebook.