Măsuri disperate în şcoli, de frica facturilor uriaşe. S-a trecut la scurtarea orelor elevilor

Directorii de şcoli încearcă toate modalităţile pentru a reducere consumului de energie, astfel că în Gorj, spre exemplu, elevii vor avea orele mai scurte.

03 oct. 2022, 11:24
Măsuri disperate în şcoli, de frica facturilor uriaşe. S-a trecut la scurtarea orelor elevilor

S-au luat deja primele decizii pentru reducerea facturilor uriaşe care se preconizează că vor veni în perioada următoare. În mai multe şcoli din judeţul Gorj orele au fost deja scurtate, şi nu la 45 de minute, aşa cum se întâmpla pe perioada programului de iarnă, ci la 40 de minute, cu o pauză de 10 minute.

Propunerea mai trebuie votată de consiliile de administrație ale școlilor, pentru ca, mai apoi, să fie înaintată inspectoratului școlar de care aparțin și ulterior comunicată părinților și elevilor.

Citeşte şi Victor Ponta, atac dur la adresa Guvernului Ciucă și a Ursulei von der Leyen: „Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie! / Nu ne atacă Rusia, e doar o poveste!” | EXCLUSIV

Mai mult decât atât, într-o localitate din Vâlcea, o mămică a semnalat pe reţelele de socializare că în unitatea de învăţământ unde învaţă copilul său becurile se ţin aprinse numai până la ora 8 dimineaţa, după care ele sunt stinse, pentru a face economie.

Deja facturile mari au început să vină la şcoli, pentru că în Reşiţa, la o unitate care are panouri fotovoltaice a venit o factură de 33.000 lei, potrivit România TV.

Citeşte şi Mihai Şora, noi probleme cu factura la energie electrică. Acuză ENEL că l-a pus să plătească mai mult decât a consumat

Potrivit Regulamentului cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţămant preuniversitar, aflat în vigoare, în unităţile de învăţământ, cursurile se pot organiza în forma de învăţamânt cu frecvenţă sau în forma de învăţământ cu frecvenţă redusă, ce poate fi organizată în program de zi sau seral.

Cursurile pentru elevii din clasa pregatitoare si din clasele I si a II-a nu vor începe inainte de ora 8.00 si nu se vor termina mai târziu de ora 14.00.

În învăţamântul primar, ora de curs este de 45 de minute, cu o pauză de 15 minute dupa fiecare oră şi o pauza de 20 de minute dupa cea de-a doua oră de curs. La clasa pregatitoare şi la clasa I, activităţile de predare-învăţare-evaluare acoperă 30-35 de minute, restul de timp fiind destinat activitatilor liber-alese, recreative.