Mătuşa CRUŢATĂ a lui Kim Jong-un s-a tratat pentru probleme cardiace în străinătate

Mătuşa liderului nord-coreean Kim Jong-Un, Kim Kyong-Hui, al cărei soţ, Jang Song-Thaek, a fost executat recent, a revenit acasă luna trecută, după ce a fost în străinătate să se trateze pentru probleme cardiace, scrie vineri agenţia de presă sud-coreeană, citată de AFP, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
20 dec. 2013, 07:19

Situaţia lui Kim Kyong-Hui era necunoscută după ce soţul ei, Jang Song-Thaek, a fost executat săptămâna trecută, în cadrul celei mai importante epurări efectuate de regimul stalinist în ultimii doi ani.

„Din câte ştiu eu, Kim Kyong-Hui a urmat un tratament pentru o boală cardiacă şi a revenit luna trecută în Coreea de Nord”, a declarat o sursă diplomatică aflată în post la Beijing, citată de agenţia Yonhap. Sursa nu a precizat ţara în care a fost Kim Kyong-hui, mătuşa dinspre tată a liderului nord-coreean. Însă informaţii anterioare sugerează că aceasta a efectuat sejururi multiple în Singapore.

Citeşte şi Radiografia puterii: Ce spune o fotografie despre tranziţia din Coreea de Nord FOTO

Kim Kyong-hui, în vârstă de 67 de ani, a fost desemnată recent să participe la o ceremonie oficială, ceea ce arată faptul că se află în continuare în graţiile nepotului ei, dar se pare că a lipsit de la o manifestaţie politică importantă, marţi, când s-au marcat doi ani de la decesul fratelui ei, fostul lider Kim Jong-Il, căruia i-a succedat fiul său Kim Jong-Un.

Considerat mult timp numărul doi al regimului, Jang Song-Thaek a fost executat joi pentru corupţie şi complot în vederea răsturnării Guvernului, între alte acuzaţii. El era vicepreşedintele Comisiei Apărării Naţionale, considerată organul de decizie cel mai puternic din ţară.

Jang Song-Thaek şi Kim Kyong-Hui erau consideraţi, nu cu mult timp în urmă, cel mai influent cuplu de la Phenian, deţinând două posturi-cheie în cadrul partidului unic.