Mazăre: Jandarmii vor plăti pentru bulanele şi picioarele date, după ce cade Băsescu VIDEO

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a venit, marţi seară, în zona unde are loc mitingul, fiind întâmpinat cu simpatie de cei aproape 300 de participanţi, şi a scandat împreună cu ei "Jos Băsescu", după care a mers printre manifestanţi şi a dat mâna cu ei. El a atacat dur intervenţia jandarmilor asupra manifestanţilor din Bucureşti.

RomaniaTV.net
17 ian. 2012, 18:30
Mazăre: Jandarmii vor plăti pentru bulanele şi picioarele date, după ce cade Băsescu VIDEO

Ca şi în momentul când a sosit pe platoul din faţa Prefecturii, acolo unde se aflau protestatarii, în jurul orei 20.00, Mazăre a intrat în rândul oamenilor şi a stat de vorbă cu ei. El a sărit gardul de protecţie pus de jandarmi şi a fost îmbrăţişat de protestatari, a făcut poze cu ei şi le-a spus că singurul mod în care Traian Băsescu poate fi dat jos de la Putere este ca oamenii să iasă în stradă într-un număr cât mai mare.

După ce Mazăre i-a salutat şi a dat mâna cu manifestanţii, aceştia au început să strige: „Mazăre nu uita, Constanţa e casa ta„, „Primarul e cu noi” şi „Radu, preşedinte„.

Mazăre a spus că a venit în mijlocul oamenilor pentru că „strigă de şapte ani împotriva lui Băsescu”.

„Băsescu nu e veşnic, nimeni nu e veşnic!”, a spus Mazăre, care a atacat dur intervenţia jandarmilor asupra manifestanţilor din Bucureşti.

Toţi jandarmii care au bătut manifestanţi, care au dat cu bulanele, care au dat cu picioarele, după ce cade Băsescu vor răspunde! Eu personal promit în faţa întregii ţări, în faţa celor care ne privesc, că mă voi ocupa să răspundă jandarmii. Jandarmii cărora Băsescu le-a cumpărat 5 milioane de cartuşe de luptă anul trecut, jandarmii cărora Băsescu le-a dat 80 de milioane de euro ca să-şi cumpere dube„, a declarat Mazăre.

„Nu am venit alături de protestatari, pentru că nu am organizat eu mitingul. E revolta lor. Sunt alături cu sufletul şi cu toată fiinţa mea de ce se întâmplă în toată ţara. În sfîrşit sunt mândru că sunt român„, a punctat primarul constănţean.

Aproximativ 300 de persoane au ieşit în stradă în faţa Prefecturii Constanţa, oamenii dând foc mai multor bancnote false de doi bani cu fotografia lui Traian Băsescu, împărţite participanţilor de Ioana Purcărea, şefa sindicaliştilor din învăţământul constănţean.

Manifestanţii au scandat „Jos Băsescu”, „Demisia”, Jos Guvernul”, „Anticipate” şi au afişat mai multe pancarte pe care scrie: „Constanţa e cu voi, Băsescu la gunoi”, „Piticul şi Chioru’ au minţit poporul”, „Voi ne-aţi umilit, noi ne-am reunit”, „Jos Mafia”., „Studenţii din Constanţa îşi vor ţara înapoi”, „Urâm toată clasa politică nu doar pe Băsescu”, „PCR egal PDL, PSD, PNL – Să vină Regele”.

La un moment dat, unei femei care participa la miting i s-a făcut rău, iar la faţa locului a sosit un echipaj de ambulanţă care i-a acordat îngrijiri medicale, aceasta revenindu-şi şi nefiind nevoie să fie transportată la spital.

La miting a venit şi Ioana Purcărea, şefa sindicaliştilor din învăţământul constănţean, care a împărţit celor prezenţi bancnote false de doi bani cu fotografia lui Traian Băsescu, unii dintre manifestanţi dând foc acestor bancnote.

Protestul de la Constanţa s-a încheiat în jurul orei 21.15, fără incidente.

Acţiuni similare au avut loc, marţi seară, în mai multe oraşe din ţară, între care Cluj-Napoca, Braşov, Vaslui, Deva, Galaţi, Timişoara, Târgu Mureş, Alba Iulia, Arad, Ploieşti, Slobozia, Slatina, Craiova, Sibiu, Constanţa, Suceava, Focşani, precum şi în Piaţa Universităţii, din Capitală.