McDonalds a primit o lovitură DURĂ de la Jamie Oliver! Burgerii cu „mâzgă roz” nu sunt pentru consumul uman

Binecunoscutul bucătar, Jamie Oliver, a învins bătălia cu unul dintre cele mai mari lanturi de fast food din lume – McDonalds!

14 mart. 2014, 13:04
McDonalds a primit o lovitură DURĂ de la Jamie Oliver! Burgerii cu „mâzgă roz” nu sunt pentru consumul uman

Jamie Oliver a explicat în mod repetat publicului în decursul anilor prin intermediul documentarelor și show-urilor tv că părțile grase din carne sunt îndepărtate, iar în locul lor este introdus hidroxid de amoniac. Bucătarul a declanșat un adevărat război cu industria fast-food.

„Noi cumpărăm cele mai ieftine produse pentru câini, care sunt procesate, apoi date oamenilor spre consum.
De ce ar vrea oamenii să pună în gura copiilor lor carne umplută cu amoniac. Știți cum sunt făcute produsele ce poartă denumirea de „Nuggets”? Părțile cele mai bune din pui sunt selectate, iar resturile – grăsimea, pielea și organelle interne sunt procesate, prăjite și vândute sub denumirea de NUGGETS!

Incredibil! McDonald’s le recomandă angajaţilor să evite mâncarea de tip fast-food

Compania McDonald’s a anunţat înnc din 2013 că va renunţa să folosească hidroxidul de amoniac în prepararea cărnii întâlnite în burgeri. Până acum, carnea din burgeri din SUA era obţinută în felul următor: resturile rămase după procesarea cărnii erau amestecate industrial, iar rezultatul era o „mâzgă roz”, folosită ca mâncare pentru câini.

Pentru a face această „mâzgă roz” să devină comestibilă pentru oameni, producătorii o tratau cu hidroxid de amoniu, o substanţă toxică, întâlnită în multe produse de curăţare. În felul acesta, „mâzga roz” era curăţată de bacteriile E. coli şi de alţi microbi, scrie nationalpost.com.

În ultimii ani, bucătarul britanic Jamie Oliver s-a opus constant acestei cărni, organizând mai multe evenimente în care le-a explicat oamenilor că burgerii sunt dezgustători. Cu toate astea, reprezentanţii McDonald’s au negat că au renunţat la „mâzga roz” din cauza acestuia.

„Calitatea mâncării a fost şi va continua să fie o prioritate de top pentru noi. Decizia de a renunţa la respectivele ingrediente nu are legătura cu vreun eveniment anume, ci mai degrabă vine să sprijine efortul nostru de a alinia standardele în privinţa cărnii de vită”, a declarat Todd Bacon, reprezentant al lantului de fast-food. Burger King şi Taco Bell au renunţat şi ele la hidroxidul de amoniu în produsele lor.