McDonald’s îşi redeschide restaurantele în Rusia sub un nou nume şi un nou logo

Restaurantele McDonald’s Corporation se redeschid în Rusia, pe 12 iunie, de Ziua Naţională a Rusiei. Lanţul de mâncare fast-food are, însă, nume, siglă şi patron noi.

10 iun. 2022, 14:18

McDonald’s îşi redeschide restaurantele în Rusia. Relansarea va avea loc într-un restaurant amplasat în Piaţa Puşkin din Moscova, acolo unde McDonald’s a fost deschis pentru prima dată în ianuarie 1990. În luna mai, producătorul american anunţase că îşi vinde restaurantele din Rusia unuia dintre licenţiaţii locali, Alexander Govor.

McDonald’s îşi redeschide restaurantele în Rusia! Vechiul logo va fi înlocuit cu unul nou

Lanţul de restaurante va avea şi un logo nou în Rusia, mai exact doi cartofi prăjiţi şi o chiflă de hamburger în forma literei M, pe un fundal verde.

Fundalul verde al logo-ului simbolizează calitatea produselor și a serviciilor cu care sunt obișnuiți oaspeții noștri”, a anunțat un purtător de cuvânt al lanțului care a preluat afacerile McDonald’s, citat de TASS.

Redeschiderea va acoperi iniţial 15 locaţii din Moscova şi din împrejurimi. Totuşi, noul patron nu a dezvăluit şi numele noului brand, relatează Reuters. Govor a spus că intenţionează să extindă noul brand la 1.000 de locaţii din toată ţara şi să redeschidă toate restaurantele lanţului în termen de două luni.

Ziua deschiderii este importantă pentru că este prima dată când consumatorii pot simţi, atinge şi vedea cu adevărat marca şi ceea ce reprezintă acesta. Reacţia este importantă şi, evident, oamenii o vor compara cu McDonald’s”, a explicat Peter Gabrielsson, profesor de marketing internaţional la Universitatea Vaasa din Finlanda

McDonald’s, cel mai mare lanţ de fast-food din lume, deţinea 84% din cele aproape 850 de restaurante ale sale din Rusia şi a încasat aproximativ 1,4 miliarde de dolari în urma vânzării către Govor, al cărui companie administrase anterior 25 de restaurante.

McDonald’s rămâne deschis în aeroporturile şi gările din Moscova şi Sankt Petersburg până în 2023

McDonald’s a generat anul trecut aproximativ 9%, sau 2 miliarde de dolari, din veniturile sale din Rusia şi Ucraina. McDonald’s are dreptul să îşi cumpere restaurantele din Rusia înapoi în 15 ani, dar multe condiţii de vânzare către Govor rămân neclari.

Citeste si VIDEO viral. Cum le mulţumeste o influenceră din Rusia americanilor, pentru închiderea McDonalds, KFC şi Coca Cola. „Până la vară devenim mai frumoşi şi mai puternici. Acum mă duc să-mi hrănesc ursul”

Agenţia de presă rusă TASS a anunţat miercuri că McDonald’s va rămâne deschis ca de obicei în aeroporturile şi gările din Moscova şi Sankt Petersburg până în 2023, citând o sursă apropiată de Rosinter Restaurants, o altă franciză.

Rosinter are un acord unic conform căruia corporaţia americană nu poate lua franciza. Ei pot opera în pace”, relatează TASS, citând Rosinter Restaurants.

Citeste si Ruşii au creat înlocuitori pentru McDonald’s şi Instagram. Burgerii „Unchiul Vania” se pregătesc să invadeze Rusia