Ruşii au creat înlocuitori pentru McDonald’s şi Instagram. Burgerii „Unchiul Vania” se pregătesc să invadeze Rusia

Invadarea Ucrainei a venit la pachet cu sancţiuni economice severe pentru Rusia. Foarte multe companii, în special americane, s-au retras de pe piaţa din Rusia. Între ele şi McDonald's şi Instagram. Doar că ruşii au creat înlocuitori pentru cele două marci şi anunţă că în curând vor putea mânca de la "Unchiul Vanya" şi vor posta fotografii pe Rossgram.

17 mart. 2022, 12:20
Ruşii au creat înlocuitori pentru McDonald’s şi Instagram. Burgerii „Unchiul Vania” se pregătesc să invadeze Rusia

McDonald’s e istorie în Rusia. Viitorul economiei ruse se anunţă sumbru din cauza sancţiunilor aspre impuse de celelalte state după invazia din Ucraina. Rusia riscă să ajungă izolată precum Coreea de Nord din cauza retragerii marilor companii internaţionale din ţară, între care şi McDonald’s, şi vor ajunge să consume doar produse autohtone.

Ruşii au creat înlocuitori pentru McDonald’s

După ce McDonald’s și-a închis cele 850 de filiale din Rusia din cauza războiului din Ucraina, Kremlinul vine cu o alternativă patriotică. Un lanț rusesc de fast-food îi va înlocui pe americani. În loc de McDonald’s, ruşii vor merge la „Unchiul Vanya”.

Citeşte şi: FOTO Ruşii şi-au burduşit frigiderele cu burgeri, disperați din cauza închiderii McDonald’s. Specula e în toi, un Big Mac se vinde cu 250 de lire sterline

Proiectul a fost înaintat duminică la Autoritatea de Proprietate Intelectuală. Liderul Parlamentului, Vyacheslav Volodin, a anunțat anterior că în curând vor exista filiale „Unchiul Vania” în Rusia.

Logo-ul pare inspirat de McDonald’s. Designerii au optat pentru un „W” chirilic galben (pentru „Vanya”) pe un fundal roșu – care arată aproape exact ca „M” în formă de arc iconografic al lanțului american, întors pe o parte.

Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a anunțat că orașul va oferi echivalentul a aproape patru milioane de euro pentru a pune în funcțiune lanțul rusesc de fast-food.

Se pare că mai mulți oameni de afaceri sunt în spatele proiectului. Scopul oficial: produsele ar trebui să fie „100% rusești”. În plus, prețurile ar trebui să fie mai mici decât la McDonalds.

Aplicația Rossgram va lua locul Instagram în Rusia

Un grup de antreprenori ruşi urmează să lanseze la finele acestei luni o aplicaţie care va permite utilizatorilor să trimită fotografii sau înregistrări video, în încercarea de a acoperi golul lăsat de Instagram, la care accesul a fost blocat de autorităţile de la Moscova, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Noua aplicaţie, denumită Rossgram, va fi lansată pe data de 28 martie şi va veni cu funcţii suplimentare precum crowdfunding şi acces la o parte din conţinut.

„Partenerul meu Kirill Filimonov şi grupul nostru de dezvoltatori am decis să nu ratăm această oportunitate pentru a crea un echivalent rusesc al unei reţele sociale iubite de compatrioţii noştri”, a scris Alexander Zobov, directorul de relaţii publice al iniţiativei, pe reţeaua socială VKontakte.

Luni, autoritatea de reglementare în sectorul comunicaţiilor din Rusia, Roskomnadzor, a blocat accesul la aplicaţia Instagram, după ce proprietarul său, grupul american Meta Platforms, a anunţat săptămâna trecută exceptarea de la regulile privind suprimarea mesajelor ostile a celor referitoare la armata şi liderii ruşi.

Potrivit unei fotografii postate de Alexander Zobov pe reţeaua socială VKontakte, schema de culoare şi layout-ul aplicaţiei ‘Rossgram’ vor fi similare cu cele ale Instagram.