Meciurile zilei în Champions League. Atalanta face istorie, iar Mourinho este aproape de dezastru

Champions League programează marţi două partide, ambele de la ora 22:00: Valencia-Atalanta şi RB Leipzig-Tottenham.

RomaniaTV.net
10 mart. 2020, 17:50
Meciurile zilei în Champions League. Atalanta face istorie, iar Mourinho este aproape de dezastru

Cele două meciuri ce se vor juca marţi în returul optimilor de finală Champions League au încărcături total diferite, meciul dintre Valencia şi Atalanta părând, la prima vedere, o formalitate pentru italieni.

Echipa din Lombardia a câştigat meciul tur cu un categoric 4-1 şi merge pe Mestalla cu şanse imense de calificare, doar un dezastru puntându-i împiedica să treacă în sferturile de finală ale competiţiei. Valencia are şi o listă lungă de accidentaţi, dar dintre ei doar Ezequiel Garay şi Maxi Gomez pot fi consideraţi jucători importanţi, iar Atalanta vine cu efectiv complet, astfel încât este greu de crezut că spaniolii vor reuşi o victorie categorică.

Astfel, Atalanta se pregăteşte de încă un pas istoric, participarea în sferturile Champions League, la prima participare în cea mai importantă competiţie inter-cluburi.

În celălalt meci, cel dintre RB Leipzig şi Tottenham, situaţia este mult mai complicată.

Echipele RB, Leipzig şi Salzburg, au arătat un fotbal frumos şi au avut şi rezultate remarcabile în ultimii ani, lucru care s-a văzut şi în transferurile pe care le-au realizat, majoritatea jucătorilor plecaţi de la cele două impunându-se aproape imediat la echipe de top ale Europei. Nemţii au reuşit un rezultat excelent în tur, reuşind o victorie cu 1-0 în faţa lui Tottenham, chiar la Londra.

De cealaltă parte, echipa lui Mourinho, considerat un specialist al meciurilor eliminatorii, se află într-un moment extrem de greu, o excludere din Champions League în faţa unei echipe mai slab cotate fiind „bomboana” pe un sezon ce se anunţă dezastruos. Tottenham se află pe locul 8 în Premier League, la 7 puncte de Chelsea, care este pe locul 4, ultimul care asigură prezenţa în sezonul viitor de Champions League.

Mourinho nu se poate baza în continuare pe trei oameni de bază, accidentaţii Harry Kane, Moussa Sissoko şi Son.

Citeşte şi: Simona Halep, afectată de CORONAVIRUS. Întreg sezonul de tenis, ÎN PERICOL