ANALIZĂ Media! Cătălin Tolontan și apostolii lui de la Libertatea vor fi plătiți la Hotnews din banii propagandei chineze! Cum încasează lunar site-ul sume impresionante de la Huawei, companiei clasată oficial în România drept risc la adresa securității naționale!

Cătălin Tolotan s-a mutat cu arme și bagaje la Hotnews acolo unde în mod constant compania chineză Huawei își descarcă bugetele de "underground-marketing" care îi servesc direct intereselor comerciale ascunse. Hotnews.ro & Recorder.ro sunt unele dintre foarte puținele site-uri din România care acceptă bani de la compania "made în China" și care atacă în mod constant autoritățile din România și UE pentru că au decis interzicerea echipamentelor 5G ale Huawei din absolut orice licitație publică pentru infrastructură 5G din țară noastră. Ne-am întrebat oare ce părere are Cătălin Tolontan, jurnalistul care încasa peste 200.000 euro pe an de la Ringier despre faptul că noul lui salariu (pe care nu-l știm încă, dar demarăm deja demersurile jurnalistice specifice spre a-l află, căci interesul public ne obligă) va fi plătit într o mare măsură și din banii pe care China îi folosește pentru propagandă în România prin intermediul Huawei.

01 mart. 2024, 18:18

Media! Cătălin Tolontan și apostolii lui de la Libertatea vor fi plătiți la Hotnews din banii propagandei chineze! Deontologul Cătălin Tolontan a devenit cel mai nou slujitor al propaganiștilor chinezi de la Huawei. După ce ani de zile a fost vasalul celor Ringier prin calitatea sa de redactor șef al tabloidului Libertatea, jurnalistul și-a luat jucăriile și câțiva acoliți și s-a mutat la Hotnews, unde va deservi cu loialitate interesele obscure ale Huawei, o companie considerată ca fiind un pericol la adresa securității României, dar și a Europei.

Citește și În slujba partidului (Ep.3)! Tolontan lăsat în ofsaid de USR! Cătălin Drulă a recunoscut că și-a comandat și plătit apariții în tabloidul Libertatea! Jumătate din bugetul USR a mers la Ringier! Cum arată rețeaua de firme prin care Cătălin Tolontan ia bani “sub acoperire” de la USR?!

Media! Cătălin Tolontan și apostolii lui de la Libertatea vor fi plătiți la Hotnews din banii propagandei chineze!

În ultimul an, compania chineză a fost implicată în numeroase scandaluri, privind posibilele acțiuni de spionaj pe care le-ar fi întreprins în România, dar și în Europa. Acesta este și motivul pentru care Uniunea Europeană a decis să interzică participarea acesteia la dezvoltarea 5G din comunitate, măsură pe care a adoptat-o joi, 29 februarie, și România.

Acest lucru nu pare să îi fi deranjat pe așa-zișii justițiari ai neamului de la Hotnews.ro & Recorder.ro care de câțiva ani buni încasează sume colosale de la Huawei, care este principalul sponsor ale acestor publicații de la noi,  și se pare că acești bani vor ajunge și în conturile lui Cătălin Tolontan și a acoliților săi.

În ultimele luni, pe primele pagini ale site-ului Hotnews.ro au apărut zeci de articole plătite de compania chineză care a investit bani grei de ordinul zecilor de mii de euro în “anchete jurnalistice” prin care atacă în mod gratuit și pe subiecte irelevante demersurile de digitalizare ale României.

Interesele Huawei în România, bolcate de Guvernul Ciolacu

În timp ce alte companii de talia Huawei alocă zeci de mii de euro pentru publicitate, chinezii din fruntea acestei firme îndeasă lunar sume colosale în conturile publicației patronate de acționarii Recorder, sume care sunt derizorii în comparație cu peștele cel mare pe care au vrut să îl capureze prin intermediul acestor acțiuni, care au eșuat în cele din urmă.

De ce ar aloca o companie chineză sume uriașe de bani pentru campanii denigratoare la adresa statului român și a Autorității pentru Digitalizarea Românei?

Răspunsul este unul extrem de simplu și are legătură cu excluderea tuturor companiilor din China de la licitațiile publice din toate țările UE, inclusiv din România. Prin astfel de acțiuni, Huawei a încercat să pună presiune pe Guvernul României astfel încât să facă unele excepții în ceea ce o privește de la directivele Comisiei Europene. Astfel de excepții i-ar fi adus contracte de milioane de euro, sume de zeci sau chiar sute de ori mai mari în comparație cu firimiturile pentru care s-a vândut Hotnews. Însă Guvernul României condus de Marcel Ciolacu nu a cedat presiunilor și în cele din urmă a adoptat legea care le interzice chinezilor să participe la licitațiile privind rețelele 5G din România.

Revenind la articolele „sustinute de Huawei” sunt toate semnate cu Smile Media, fix compania care administrează spațiul publicitar al Hotnews.ro și Recorder.ro. Astfel se încercă menținerea unei balanțe echilibrate între advertorialele comerciale și articolele pur jurnalistice publicate spre a servi diverselor demersuri sau mutari comerciale ale Huawei. Hotnews.ro vrea sa nu fie foarte vizibila aceasta relatie profitabila pe care o are cu compania chineza asa ca foloseste des practica numita in industrie „publicitate mascata”.

Exemple de materiale plătite de compania chineză Huawei: 

Contactat de RomaniaTV.net jurnalistul Catalin Tolontan nu a dorit sa comenteze in niciun fel acest aspect al bugetelor chinezesti care ajung in conturile Hotnews, dar foarte bine documentat cum il stim cu siguranta stie si a acceptat aceasta complicitate in care se va afla impreuna cu institutia pe care o va conduce. Ne punem insa toate sperantele in spiritul sau de anchetator, care mereu in cautarea unui „dusman”, isi va gasi timp si va intoarce armele si va investiga atent si propria institutie media (asa cum a facut in ultima perioada la Ringier cand publica in tabloidul Libertatea anchete despre patronii elvetieni si bulgari) in ceea ce priveste filiera si interesele banilor chinezesti.

La rândul său, Răzvan Ionescu, administratorul Hotnews.ro, a refuzat să răspundă la întrebările RomâniaTV.net despre parteneriatul lipsit de etică dintre publicația pe care o conduce și compania chineză care pune în pericol securitatea țării noastre.

Dovada intereselor Huawei pe Hotnews.ro! Jurnaliștii site-ului atacă la ordin ADR-ul!

Mulți, puțini, acești bani pe care chinezii de la Huawei îi acordă pentru astfel de materiale sunt suficienți pentru cei de la Hotnews care au uitat de principiile jurnalistice, dar și de tot ceea ce înseamnă moralitate și lupta pentru adevăr.

Cum banii nu au miros, se pare că pe jurnaliștii Hotnews, precum Adrian Vasilache, nu pare să îi deranjeze să scrie zeci de articole mincinoase la comandă, doar pentru a-și mulțumi stăpânii. Pentru aceștia nu mai contează faptul că își mint cu nerușinare cititorii care au mare încredere în ei și pun statul român într-o lumină proastă prin intermediul propagandei.

În loc să pună umărul și să susțină statul în demersurile sale de ai scăpa pe români de statul la cozi interminabile la ghișee și să pună România pe harta statelor europene digitalizate, jurnaliștii Hotnews îi susțin pe chinezii de la Huawei prin intermediul unor articole propagandistice precum: ”Statul mută cozile de la ghiseu și în online. Aplicația care ar trebui să-ți aducă instituțiile la un click distanță te pune, de fapt, la rând la fiecare. Și nu e singura problemă” pentru a le pune bețe în roate autorităților de la București.

Contactat de către România TV.net, una dintre ultimele redute care susțin adevărul jurnalistic, Adrian Vasilache a refuzat să răspundă la întrebările legate de contractele de colaborare pe care el și Hotnews le are cu Huawei.

În schimb, Clarice Dinu, redactorul șef al publicației Hotnews, s-a prefăcut că nu știe nimic și a subliniat că echipa editorială pe care o coordonează nu are legătură cu zecile de articole care fac obiectul războiului Chinei împotriva ADR.

”Toate materialele publicitare sunt marcate explicit pe site-ul HotNews.ro. Această regulă se aplică fără excepție. Nu există materiale publicitare care să nu fie marcate în consecință. Pentru că celelalte întrebări au legătura cu partea comercială, cu care echipa editorială pe care o coordonez nu are nicio legătură”, a declarat Clarice Dinu, în exclusivitate, pentru România TV.

Citește și Victor Ciutacu: ”Cătălin Tolontan va fi plătit din banii Huawei?! Sunt buni și banii chinezilor. Aștept cu interes viitoarele articole susținute de Gazprom”