Medic cardiolog trimis în judecată pentru ucidere din culpă

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a unui medic cardiolog de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, sub acuzaţia de ucidere din culpă.

RomaniaTV.net
24 iul. 2013, 11:07
Medic cardiolog trimis în judecată pentru ucidere din culpă

Potrivit procurorilor, el ar fi lezat, în urma unei manevre greşite, cordul unei femei rănite într-un accident rutier, scrie Agerpres. Alături de medic a fost trimis în judecată, tot pentru ucidere din culpă, şi autorul accidentului rutier.

„Accidentul a avut loc în data de 17 iunie a.c., pe DN 7. Şoferul se deplasa de la Cluj-Napoca spre Timişoara şi, la un moment dat, pentru că s-a aplecat să ridice o sticlă de suc din cabină, nu a observat că în faţa sa autoturismele staţionau în coloană din cauza unor lucrări la drumuri şi a intrat în coliziune cu cel staţionat ultimul în coloană”, se precizează miercuri într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

În urma impactului, patru pasageri ai autoturismului au fost răniţi şi transportaţi la SCJU Arad. Una dintre victime, o femeie în vârstă de 61 de ani, a rămas internată în spital din cauza leziunilor grave pe care le-a suferit.

„În cazul femeii de 61 de ani, investigaţiile medicale au evidenţiat prezenţa unui revărsat pleural bilateral în cantitate medie, cu pulmoni expansionaţi bilateral, rezultate normale însă în contextul fracturilor costale pe care aceasta le avea”, se arată în comunicatul de presă.

Din Secţia de Chirurgie, victima a fost transferată în Secţia ATI, unde a devenit pacienta medicului Kaiss Eibo, care a efectuat o manevră de drenaj pleural. Medicul a introdus trocarul cu tubul de dren în cavitatea toracică a victimei, însă starea acesteia s-a depreciat brusc hemodinamic şi respirator, iar după două ore a fost declarat decesul.

Procurorii susţin că medicul Kaiss Eibo a lezat cordul victimei cu vârful trocarului, prin introducerea acestuia în cavitatea toracică, ‘în timp ce probabil încerca poziţionarea tubului de dren, întrucât nu a apreciat corect lungimea acestuia din torace ori locul de elecţie a inciziei nu a fost ales corespunzător’.

Managerul SCJU Arad, conf. univ. dr. Teodora Olariu, a declarat că instituţia pe care o conduce nu a fost informată de către procurori cu privire la trimiterea în judecată a medicului Kaiss Eibo.

„Conducerea spitalului avea cunoştinţă numai de faptul acesta este cercetat de Colegiul Medicilor şi, drept urmare, acesta lucrează în continuare”, a adăugat managerul SCJU Arad.