Medic de familie, despre adeverinţele pentru şcoala online: „Sunt aberante”. Amănuntul care le-a scăpat din vedere autorităţilor

Medicul de familie Sandra Alexiu a atras atenţia, într-o intervenţie la Digi24, asupra faptului că, în adeverinţele pe care copiii trebuie să le prezinte la începutul anului şcolar pentru a putea face cursuri online, medicul trebuie să specifice diagnosticele persoanelor din familia copilului, care suferă de diverse afecţiuni. Însă acest lucru nu se poate face fără acceptul respectivului membru al familiei. 

RomaniaTV.net
10 sept. 2020, 14:27
Medic de familie, despre adeverinţele pentru şcoala online: „Sunt aberante”. Amănuntul care le-a scăpat din vedere autorităţilor

Părinții care vor ca micuţii lor să facă școală exclusiv online, din cauza unor probleme de sănătate ale acestora sau ale unor membri din familie care ar putea fi vulnerabili în fața infectării cu noul coronavirus, trebuie să prezinte o adeverință eliberată de medicul de familie. Medicul Alexiu atrage, însă, atenția asupra faptului că o astfel de adeverință care să ateste probleme de sănătate ale membrilor familiei elevilor poate fi eliberată numai dacă respectivii membrii de familie sunt de acord.

Citeşte şi Medicii de familie cer renunţarea la adeverinţele solicitate de şcoli şi grădiniţe

Dr. Sandra Alexiu spune că a primit solicitări de adeverințe medicale pentru ca elevii să nu meargă fizic la școală, însă mulți uită să-i întrebe pe membrii familiilor lor dacă sunt de acord ca doctorul să emită o adeverință despre bolile lor.

 

Sunt solicitări pentru adeverințe pentru școala online. Se uită însă că eu, ca medic, ca să scriu că bunica suferă de o boală, trebuie să am avizul bunicii. Este nevoie de acceptul pacientului. Adică trebuie să avem acceptul bunicului ca să dăm adeverința pentru copil. Nu stiu cine s-a gândit la aceste tipuri de adeverințe, mai bine să citim legile cu atenție, ca să nu dăm aberații! Să nu mai scoatem peste noapte legi și directive fără să cunoaștem legile în vigoare! Nicio adeverință nu te ferește de vreo boală”, a spus la Digi24 medicul Sandra Alexiu.