Medic de la Spitalul de Urgenţă Floreasca acuzat că şi-a înţepat doi colegi în timpul unei operaţii

Şaisprezece medici din Spitalul Floreasca cer conducerii să declanşeze o anchetă şi să ia măsuri, după ce în secţia Chirurgie II a Spitalului de Urgenţă Floreasca un medic ar fi înţepat doi colegi în timpul unei operaţii, relatează Libertatea.ro.

RomaniaTV.net
09 mart. 2020, 16:06
Medic de la Spitalul de Urgenţă Floreasca acuzat că şi-a înţepat doi colegi în timpul unei operaţii

Potrivit plângerii înaintate de medici către conducerea spitalului, chirurgul Sorin Păun „a înţepat, în mod deliberat, într-un acces de furie pe dr. Manolescu Ştefania şi pe dr. Gaspar Bogdan, martori la această agresiune fiind medicii prezenţi în sala de operaţie”.

„În urma agresiunii fizice deliberate, dr. Manolescu Ştefania a mai rămas în sală câteva minute, după care a fost dată afară de către dr. Păun Sorin Constantin. Aceasta a părăsit sala de operaţie şi a mers la Direcţia Spitalului unde a depus o reclamaţie”, mai arată cei 16 semnatari.

Pacienta operată pentru extirparea unei tumori avea şi virusul hepatitic C, o infecţie gravă, transmisibilă prin sânge. Petenții susțin că cei doi medici agresaţi au fost supuşi şi unui risc mare din punct de vedere medical, precizează sursa citată.

„Până la finalizarea anchetei, medicii semnatari informează Direcţia Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti că refuză continuarea relaţiilor de serviciu, inclusiv intrarea în sala de operaţie în echipa dr. Păun Sorin Constantin”, se mai arată în document.

Citeşte şi: Coronavirus: Medicul Alexandru Rafila: „Sigur, nu poţi interzice accesul la cumpărături, dar ar trebui limitat programul mall-urilor”