Medic de la Spitalul Militar, acuzat că a greşit de două ori consecutiv în cazul unei femei

Caz şocant la Spitalul Militar din Bucureşti, unde o femeie operată pentru cancer de col uterin a ajuns de mai multe ori pe masa chirurgicală. Iniţial, medicul i-a uitat un pansament în corp, ca la a doua operaţie să îi perforeze colonul şi să îi agraveze starea. Urmează o nouă intervenţie chirurgicală, iar familia pacientei vrea să depună plângere penală.

RomaniaTV.net
30 apr. 2015, 19:56
Medic de la Spitalul Militar, acuzat că a greşit de două ori consecutiv în cazul unei femei

Matei Anicuţa a aflat la începutul anului că are cancer de col uterin. Copiii săi au internat-o la Spitalul Militar din Bucureşti, unde a fost pacienta locotent-colonelului doctor Marian Ştefan, potrivit Tvr.

Citeşte şi Moarte suspectă într-un spital din Mediaş. O femeie a murit la câteva ore după internare

Cu toate că a fost operată în luna martie, starea ei de sănătate nu s-a îmbunătăţit. Ulterior, după ce a cerut ajutorul altor medici, o radiografie a scos la iveală greşeala primului doctor, însă radiologul i-a cerut doar se meargă la un nou consult la doctorul Ştefan.

O nouă operaţie ar fi trebuit să fie salvatoare, însă în prezent funcţiile fiziologice ale colonului au fost preluate de vagin, iar chirurgul refuză să îi dea vreo explicaţie, asfel că pacineta va fi operată din nou.

Citeşte şi Diagnostic GREŞIT în cazul copilului mort în braţele mamei la 24 de ore de la internare

Conducerea Spitalului Militar a refuzat să ofere un punct de vedere, pe motiv că toate datele privind starea acientului sunt confidenţiale, însă despre greşelile medicului Marian Ştefan care a uitat un pansament în corpul pacinetei nu se spune niciun cuvânt, motiv pentru care familia femeii vrea să îl reclame.