Imaginea cu acest tânăr asistent din Iaşi a devenit virală. Este plin de cicatrici pe faţă

Cadrele medicale aflate în prima linie sunt alături de pacienți. Acesta este mesajul lui Vlad Ghețu, asistent medical la UPU SMURD Iași. O fotografie în care apare tânărul a devenit virală în mediul online.

RomaniaTV.net
05 apr. 2020, 07:54

Masca purtată ore în șir i-a lăsat urme pe față. Vlad Ghețu: „Fotografia este făcută după o intervenție la un pacient suspect de coronavirus, după câteva ore în care am stat în aceeași cameră cu pacientul și l-am îngrijit.

Este loc de frică, și noi suntem oameni, dar de cele mai multe ori încercăm să ne facem datoria în cel mai profesional mod posibil. Trebuie să fim alături de pacienții noștri, mai ales în contextul actual.

Avem echipament special pe care îl folosim în cazul pacienților cu coronavirus. Este destul de gros, dar ne oferă protecție. După ce lucrăm cu ajutorul echipamentului, după câteva ore intervin semne de oboseală„.

Citeşte şi Maneliştii ar trebui să-i convingă pe oameni să stea în case. Propunerea unui medic român din SUA în vreme de coronavirus

 

Colegii îl susțin în lupta cu „inamicul nevăzut”

Colegii nu au întâziat să îi lase sute de mesaje de încurajare. „Așa arată după o tură în spital. Îi mulțumim și lui, și tuturor celor care muncesc zi și noapte pentru ca noi să fim în siguranță.”

Citeşte şi: Primarul unei comune din Tulcea, prins în flagrant când primea mită. Pentru ce sumă s-a compromis bărbatul

„Unul dintre doctorii ce nu au dat bir cu fugiții”, „este doar unul din miile de comentarii ale românilor impresinați de iamginea tânărului”, sunt doar două din miile de comentarii ale românilor impresionați de imaginea tânărului asistent.