MEDIC ÎN ROMÂNIA: Despre har în medicină. Ana Culcer, zâna bună a „copiilor de buzunar” VIDEO

A fi medic în România devine din ce în ce mai mult o provocare. Sistemul, mentalitățile, birocrația sunt piedici care îi descurajează pe cei care aleg să practice una dintre cele mai nobile profesii, medicina. Pentru că puterea exemplului încă funcționează, vă facem cunostință cu medicul Ana Culcer, șeful secției de Neonatologie din cadrul Spitalului Municipal București. În aproape 50 de ani de carieră, nu a încetat niciodată să creadă în menirea ei: aceea de a schimba în bine soarta a mii de copii condamnați să vină prea repede pe lume.

RomaniaTV.net
19 oct. 2013, 20:29

În fiecare zi ține între palme o noua viață. Este privilegiul pe care l-a căpătat de la Providență doctorul Ana Culcer, un dar pe care l-a respectat și de care s-a îngrijit cu sfințenie.

Orice bebeluș care are șansa de a se naște sub atenta observație a medicului Culcer, capătă pe loc o mamă în plus. “Sunt toți ca și copiii mei” ne spune zâmbind doamna doctor.

Citeşte şi Într-un sistem cu pulsul în cădere liberă, un medic român se întoarce în România şi demonstrează că se poate

În ziua filmării, își aniversa onomastica. Primea multe flori, bomboane și jucării din pluș. Dar cel mai mult ne-a mărturisit că o încântă zâmbetele copiilor. De altfel, la ușa cabinetului stăteau încolonați mai mulți pitici care păreau că vin în vizită la Moș Crăciun. Nicidecum la un control medical.

Mii de copii au avut privilegiul să intre în viață sub aura protectoare a doctorului Culcer. Talentul și dăruirea pentru medicina și le-a cultivat încă din copilarie. Provine dintr-o familie veche, cu adânci rădăcini în Țara Românească, oameni însemnați care au marcat istoria agitată a ultimelor secole.

Citeşte şi Medic pe străzile Capitalei, speranţă pentru cei CONDAMNAŢI la suferinţă, singurătate şi boală VIDEO

O asemenea moștenire este greu de dus. Mai ales că timpurile și oamenii acestor locuri nu au știut mereu să respecte și să recunoască valorile adevarate. Viața doamnei Culcer a fost închinată pe altarul Medicinei. Recunoaște cu un ușor tremur în glas că sacrificiul nu i-a fost strain. Cel mai dureros moment a fost acela în care propriul copil i-a reproșat grija pe care medicul o purta micilor pacienți.

Citeşte şi Devotament, răbdare şi dragoste de oameni. La 80 de ani, un medic face naveta zeci de km pentru pacienţii lui

Cu toate aceastea, dacă ar fi să o ia de la capăt, ar porni neîndoielnic pe același drum. Și asta pentru că, spune doctorul, nu există nimic mai frumos pe lumea asta decât zâmbetul unui copil.

  • Sănătatea în România este un pacient cu pulsul în cădere liberă. Cu fiecare medic care pleacă să lucreze afară, pulsul mai scade puţin. Am ajuns în pragul unei crize de personal medical. „Medic în România” este o campanie semnată de romaniatv.net, iniţiată şi susţinută de Consiliul Investitorilor Straini. Materialele noastre vor prezenta poveştile unor medici care au ales să rămână în ţară şi să se dedice cu tot sufletul pacienţilor.

Site-ul oficial al campaniei este www.deprofesiemedic.ro.

Citeşte toate articolele din campania Medic în România AICI.