Medic infecţionist, apel disperat pe Facebook. Reacţia autorităţilor: Nu am primit o solicitare scrisă

Medic infecţionist, apel disperat pe Facebook. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu spune că aşteptă o solicitare scrisă din partea medicului infecţionist de la Spitalul din Sibiu, care a cerut sprijinul populaţiei pentru a cumpăra un container în care să fie mutaţi pacienţi cu covid.

03 dec. 2020, 17:43
Medic infecţionist, apel disperat pe Facebook. Reacţia autorităţilor: Nu am primit o solicitare scrisă

Medic infecţionist, apel disperat pe Facebook. Autorităţile aşteaptă o solicitare scrisă din partea medicului infecţionist Victoria Bîrluţiu, care a cerut ajutorul populaţiei pentru cumpăra un container in care să fie mutaţi pacienţii covid.

„Nu am primit din partea doamnei doctor Bîrluţiu o solicitare scrisă în sensul acesta şi informaţiile noastre sunt doar cele care au apărut în Facebook şi pe urmă în presă şi cam atât”, a spus vicepreşedintele CJ Sibiu, Marcel Luca, joi, în timpul şedinţei.

Citeşte şi Pacienţii Spitalului Judeţean Sibiu, trataţi într-un chioşc fast-food. Tratamentul inuman la care erau supuşi bolnavii de covid

Întrebat de consilierul judeţean Ruxandra Cibu Deaconu dacă nu ştie ce solicită medicul infecţionist şef de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, vicepreşedintele CJ Sibiu, Marcel Luca, a replicat: „Ba, ştim. Este o solicitare din partea doamnei doctor Bîrluţiu. În cazul în care vom primi şi o solicitare oficială, atunci putem să discutăm.”

În momentul de faţă clădirea în care funcţionează Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă nu ar îndeplini circuitele necesare pentru ca personalul să nu se intersecteze cu pacienţii infectaţi, decât echipaţi corespunzător. Clădirea este prevăzută cu două uşi: una la intrare, pe care circulă toată lumea şi o a doua, situată la subsol, în partea laterală a construcţiei.

Medic infecţionist, apel disperat pe Facebook. Nou mesaj pentru populaţie

Medicul şef infecţionist Victoria Bîrluţiu solicită sprijin, pentru ca să nu se reducă cu 12 numărul de paturi pentru bolnavii cu COVID-19, aflaţi acum la subsol. În acest sens, ea propune cumpărarea unui container exterior, în care fie se mută cei 12 pacienţi, fie personalul secţiei.

„Mesajele voastre, de încurajare şi sprijin, m-au determinat să deschid aceste conturi pentru menţinerea capacităţii integrale de funcţionare a secţiei Infecţioase Sibiu.
Citeşte şi Situaţie critică la Spitalul Judeţean Sibiu. Doi medici infecţionişti consultă ZILNIC peste 250 de pacienţi

Sunt deschise pe numele Victoria Birluţiu la Banca Transilvania IBAN in LEI RO05BTRLRONCRT0V34526203 respectiv in EUR RO17BTRLEURCRT0V34526202 sau in USD RO57BTRLUSDCRT0V34526202. Vă mulţumesc pentru marea omenie de care daţi dovadă”, a scris joi, şeful Secţiei de Boli Infecţioase de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, medicul Victoria Bîrluţiu.

„Nu mi-am imaginat ca voi scrie vreodată că am nevoie de ajutorul vostru, prieteni”

Reamintim că medicul şef al Secţiei de Boli Infecţioase a mai făcut un apel public, în care explica că secţia funcţionează într-o clădire veche, renovată, dar care „nu asigură circuite normale într-o pandemie”.

„Nu mi-am imaginat ca voi scrie vreodată că am nevoie de ajutorul vostru, prieteni. O clădire veche, indiferent cat de renovată e, nu asigură circuite normale intr-o pandemie. Asta se întâmplă cu secţia Boli Infecţioase Sibiu, necesitând sacrificarea a 12 paturi pentru pacienţi, pentru separarea circuitelor. Dacă am avea un modul exterior, ar rămâne aceeaşi capacitate de spitalizare”, a spus în urmă cu câteva zile, tot pe Facebook, medicul Victoria Bîrluţiu.

Medicul şef al Secţiei de Boli Infecţioase, doctorul Victoria Bîrluţiu, spune că se caută modalitatea prin care să se aducă „un sistem exterior modular” pentru mutarea personalului.

„Referitor la implementarea corectă a circuitelor in secţia Boli Infecţioase, conducerea SCJU Sibiu sprijină secţia în găsirea modalităţii de preluare a activităţii personalului într-un sistem exterior modular, conform necesităţilor actuale”, a precizat medicu şef al Secţiei Clinice Boli Infecţioase, Victoria Bîrluţiu, potrivit Agerpres. 

Conducerea spitalului sibian spune că vrea să asigure circuite epidemiologice funcţionale la Infecţioase împreună cu cei de la Direcţia de Sănătate Publică.

„Asigurarea circuitelor epidemiologice funcţionale reprezintă o prioritate pentru conducerea SCJU Sibiu. Acest proces este unul complex, care necesită implicarea specialiştilor instituţiei împreună cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, în vederea obţinerii autorizaţiei sanitare de funcţionare provizorie. Urmare a concluziilor care vor fi formulate de către echipa de lucru se vor demara procedurile legale de asigurare a spaţiilor corespunzătoare”, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul militar al SCJU Sibiu, medicul infecţionist Constantin Vlase.