Medic italian: „Coronavirusul nu va dispărea odată cu creşterea temperaturilor, va rămâne întotdeauna un virus”

Avertisment dur din partea medicilor italieni, după valul de decese. Virusul nu va dispărea complet niciodată și va trebui să învățăm să trăim cu el. Este mesajul transmis de chirurgul Carmelo Barbera, într-un interviu acordat în exclusivitate corespondentului România TV, Rocco Xavi.

23 mart. 2020, 20:13
Medic italian: „Coronavirusul nu va dispărea odată cu creşterea temperaturilor, va rămâne întotdeauna un virus”

Rocco Xavi: ce se întâmplă?

Dr. Carmelo Barbera: Am văzut declaraţiile unui reputat virusolog italian care spunea că dacă nu erau luate aceste măsuri dure creştea numărul de îmbolnăviri în 5 săptămâni întreaga populaţie din Italia ar fi fost infectată, ceea ce ar fi fost catastrofal. Este clar că numerele reale nu sunt acestea, vom ajunge la un număr mai mare, important nu e numărul total de îmbolnăviri, ci să inversăm tendinţele. Este nevoie să se schimbe raportul dintre numărul de îmbolnăviri şi numărul de vindecări. Pentru că virusul nu va dispărea complet. Se va întâmpla la fel cum s-a întâmplat cu faimosul virus AH1N1, cu gripa aviară, cu gripa porcină. Trebuie să învăţăm să trăim cu virusul dezvoltând anticorpii care sunt sistemul nostru de apărare şi trebuie să inversăm raportul dintre persoanele infectate şi cele care se vindecă. 

SIMPTOME CORONAVIRUS. Pierderea mirosului şi a gustului, posibile semne

Rocco Xavi: Deci acest virus nu va dispărea niciodată?

Dr. Carmelo Barbera: Nu, nu va dispărea niciodată, va rămâne întodeauna un virus şi se va se va comporta ca alte virusuri care au dat o epidemie, dar cu care am început să convieţuim.

Rocco Xavi:: La 25 de grade va dispărea?

Dr. Carmelo Barbera: – Este o informaţie falsă, este adevărat că virusul la temperaturi înalte este inactivat, dar nu trebuie să ne gândim că după creşterea temperaturilor acest virus va muri. 0.57 Este o informaţie neadevărată. Important este să limităm contagiunea pentru că este momentul cel mai propice pentru virus să se propage. Dacă reuşim să limităm contagiunea şi să inversăm raportul dintre numărul de infectaţi şi numărul de vindecaţi… Ce înseamnă asta? Înseamnă că populaţia va dezvolta o imunitate ca şi când ar fi fost vaccinată. 1.27

Rocco Xavi:- Când vom reveni la viaţa normală? Pe 3 aprilie?

Dr. Carmelo Barbera: Nu, 3 aprilie nu va fi o zi magică după care totul se va termina şi vom reveni la normal. 3 aprilie ar trebui să fie data la care să culegem rezultatele obţinute în urma măsurilor luate de Guvern. Dacă se va inversa raportul dintre numărul de infectaţi şi numărul de vindecaţi se pot relaxa măsurile. Dar să nu credeţi că pe 3 aprilie, ca prin minune, se va reveni la o viaţă normală, pentru că nu va fi aşa. –