Medicago va furniza până la 76 de milioane de doze din vaccinul candidat, derivat din plante, împotriva COVID-19

O filială a Philip Morris International este acționar într-o companie biofarmaceutică ce a ajuns la un acord cu două departamente ale Guvernului Canadei în vederea accelerării eforturilor pentru dezvoltarea vaccinului candidat pentru COVID-19.

RomaniaTV.net
30 oct. 2020, 07:57
Medicago va furniza până la 76 de milioane de doze din vaccinul candidat, derivat din plante, împotriva COVID-19

Din 2008, Philip Morris Investments B.V. (PMIBV), o filială a Philip Morris International (PMI) (NYSE: PM), este acționar în cadrul Medicago, în care deține o participație de aproximativ o treime din acțiuni. Philip Morris Investments B.V. (PMIBV) sprijină demersurile inovatoare ale Medicago de cercetare și dezvoltare de produse derivate din plante, cu accent pe vaccinuri. Această investiție este aliniată la eforturile PMI de valorificare a științei și inovației. Compania japoneză Mitsubishi Tanabe Pharma Corporation (MTPC) este acționarul majoritar și partenerul PMIBV în cadrul Medicago. Printre altele, PMIBV și MTPC vor contribui cu finanțare suplimentară în vederea sprijinirii eforturilor Medicago de a dezvolta un vaccin candidat pentru COVID-19.

Medicago, o companie biofarmaceutică cu sediul în Quebec, a anunțat că a ajuns la un acord cu Public Services and Procurement Canada (PSPC – Servicii și Achiziții Publice din Canada) pentru a furniza până la 76 de milioane de doze din vaccinul său candidat împotriva COVID-19, în curs de aprobare din partea Health Canada (departamentul din Guvernul canadian responsabil cu politicile de sănătate ale țării). Innovation, Science & Economic Development (ISED), un alt departament din cadrul Guvernului federal canadian, va acorda Medicago 173 milioane de dolari canadieni (sau aproximativ 131 milioane de dolari SUA) pentru a sprijini dezvoltarea vaccinului și studiile clinice aferente, precum și pentru construirea unității de producție a companiei din Quebec.

André Calantzopoulos, CEO PMI, a declarat: „Salutăm colaborarea anunțată între două departamente ale Guvernului canadian și Medicago pentru accelerarea eforturilor companiei împotriva COVID-19. Atunci când guvernele și companiile își unesc eforturile pentru a promova obiective comune pentru binele public, se pot obține rezultate mai bune. Ne bucurăm să putem sprijini eforturile Medicago de a dezvolta, fundamenta, produce și furniza un vaccin candidat împotriva COVID-19. Sperăm că va avea succes”.

Medicago a început studiile de fază 1 pe voluntari în 14 iulie și estimează că studiile de fază 2 vor demara la începutul lunii noiembrie 2020. Dacă studiile de fază 2 vor avea succes, se anticipează că studiile de fază 3 vor începe în decembrie 2020.