Medicament revoluţionar împotriva COVID-19, autorizat în Statele Unite. S-a dovedit eficient în cazurile uşoare şi medii

Un medicament revoluţionar, care s-a dovedit eficient în salvarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, a fost autorizat de Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din Statele Unite. Se numeşte Bamlanivimab sau  LY-CoV555 şi este produs de compania farmaceutică Eli Lilly. Noul medicament are la bază anticorpi monoclonali care blochează virusului SARS-COV-2 de a infecta celulele din organism.

RomaniaTV.net
11 nov. 2020, 18:30
Medicament revoluţionar împotriva COVID-19, autorizat în Statele Unite. S-a dovedit eficient în cazurile uşoare şi medii

Medicamentul s-a dovedit eficient în tratarea pacienţilor infectaţi cu forme uşoare şi medii de COVID-19 şi ar trebui prescris cât mai rapid pentru a da rezultate.

FDA a autorizat de urgenţă folosirea medicamentului care nu este recomandat, însă, în tratarea pacienţilor infectaţi cu COVID-19 care sunt deja spitalizaţi, notează Bgr.com.

Medicamentul Bamlanivimab sau LY-CoV555, aşa cum este cunoscut în testele clinice, poate fi folosit imediat în Statele Unite pentru a trata pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19.

Anticorpii monoclonali sunt medicamente realizate, folosind anticorpii care pot bloca proteina spike a coronavirusului care infectează celulele. Substanţele din medicament sunt asemănătoare cu anticorpii neutralizanţi din transfuziile cu plasmă.

FMA a permis folosirea Bamlanivimab pentru tratarea cazurilor uşoare şi medii de COVID-19 care nu necesită internare. Medicamentul poate fi folosit atât de adulţi, cât şi de copii, notează sursa citată.

„Bamlanivimab este autorizat pentru a fi folosit în cazul pacienţilor cu rezultate pozitive la testele COVID-19, care au vârsta de cel puţin 12 ani, cântăresc cel puţin 40 de kilograme şi care riscă să dezvolte o formă severă de COVID-19. E valabil şi pentru pacienţii care au 65 de ani sau sunt mai în vârstă sau care au anumite boli cronice”, a anunţat FDA.

Reprezentanţii Eli Lilly susţin că medicamentul ar trebui „administrat cât mai repede posibil după primirea testului pozitiv la COVID-19 şi în decurs de 10 de zile de la instalarea simptomelor”. Producătorul farmaceutic a precizat că va începe distribuirea prin compania AmerisourceBergen.

Cum se administrează Bamlanivimab, medicamentul revoluţionar împotriva COVID-19

Medicamentul trebuie administrat intravenos într-o singură doză de 700mg, aşa că nu este un tratament pe care oamenii îl pot obţine în farmacii.

De altfel, specialişti FDA au precizat că medicamentul nu este recomandat pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19 care sunt deja internaţi în spital sau care necesită ventilaţie mecanică.

Declaraţii halucinante făcute de fratele unui pacient cu COVID: „A prins un loc la ATI după ce a murit cineva”