Medicamentele banale de la care risti caderea parului

Desi am asociat caderea parului doar cu tratamente foarte puternice, precum chimioterapia in cazul cancerului, exista totusi tratamente aparent banale, utilizate adesea zilnic, care pot avea efecte nu atat de drastice, dar cu siguranta suparatoare.

13 sept. 2014, 07:30
Medicamentele banale de la care risti caderea parului

In fond, ne-am dori de fapt sa nu ne cada niciun fir de par, in nicio circumstanta! Suntem constiente ca parul nu creste in mod constant, existand perioade de crestere rapida, de un centimetru pe luna, dar si perioade de repaus in care firele de par cad ca sa lase locul altora noi.

Caderea parului. Cauze si tratament

Chiar si aceste perioade pot fi insa influentate de substantele la care ne expunem organismul, fie ca este vorba de mancare, fie ca este vorba de medicamente. Iar cercetatorii de la Unveristatea din Melboune au constatat ca unele substante din pastile pot determina modificari notabile la nivelul firelor de par.

Tratamentul pentru acnee

Cosurile sunt o mare bataie de cat pentru toate adolescentele si, adesea, chiar si pentru femeile mature. Tratamentele pentru acnee sunt unele dintre cele mai des folosite, iar retinoizii, derivati din vitamina A, sunt la randul lor adesea parti componente din aceste tratamente. Dar atentie! Acestia pot duce la caderea parului, mai ales daca luam doze mari in tratamentul pentru acnee cu retinoizi. Desi vitamina A protejeaza, in mod normal, foliculii, in cantitati mai poate deveni nociva si sa determine inchiderea acestora. Asadar, adio fire de par. Retinoizii ot modifica, totodata, si textura si aspectul parului.

Continuarea pe Lyla.ro