Medicamentele banale de la care rişti căderea părului

Deşi am asociat căderea părului doar cu tratamente foarte puternice, precum chimioterapia în cazul cancerului, există totuşi tratamente aparent banale, utilizate adesea zilnic, care pot avea efecte nu atât de drastice, dar cu siguranţă supărătoare.

RomaniaTV.net
25 apr. 2013, 08:10
Medicamentele banale de la care rişti căderea părului

In fond, ne-am dori de fapt sa nu ne cada niciun fir de par, in nicio circumstanta!

Suntem constiente ca parul nu creste in mod constant, existand perioade de crestere rapida, de un centimetru pe luna, dar si perioade de repaus in care firele de par cad ca sa lase locul altora noi.

Chiar si aceste perioade pot fi insa influentate de substantele la care ne expunem organismul, fie ca este vorba de mancare, fie ca este vorba de medicamente. Iar cercetatorii de la Unveristatea din Melboune au constatat ca unele substante din pastile pot determina modificari notabile la nivelul firelor de par.

Tratamentul pentru acnee

Cosurile sunt o mare bataie de cat pentru toate adolescentele si, adesea, chiar si pentru femeile mature. Tratamentele pentru acnee sunt unele dintre cele mai des folosite, iar retinoizii, derivati din vitamina A, sunt la randul lor adesea parti componente din aceste tratamente. Dar atentie! Acestia pot duce la caderea parului, mai ales daca luam doze mari in tratamentul pentru acnee cu retinoizi. Desi vitamina A protejeaza, in mod normal, foliculii, in cantitati mai poate deveni nociva si sa determine inchiderea acestora. Asadar, adio fire de par. Retinoizii vor modifica, totodata, si textura si aspectul parului.

CONTINUAREA PE LYLA.RO.


loading...