Medicii ameninţă cu proteste în cazul reducerii sporurilor din sistemul sanitar

Medicii nu sunt de acord cu intenţia Guvernului Orban de a reduce sporurile pentru condiţii periculoase şi vătămătoare de muncă, în cazul salariaţilor din sistemul sanitar, informează news.ro. Dacă totuși Executivul îşi va asuma răspunderea pe proiectul de lege care limitează aceste sporuri, medicii vor iniţia proteste, sau chiar vor intra în grevă, a declarat doctorul Florin Chirculescu, liderul sindicatului „Dr. Ioan Cantacuzino” din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

RomaniaTV.net
23 dec. 2019, 13:23
Medicii ameninţă cu proteste în cazul reducerii sporurilor din sistemul sanitar

Guvernul Orban a luat hotărârea de a reduce sporurile pentru condiții periculoase și vătămătoare de muncă fără să ţină cont de Legea 153/2017, care îl obliga să stabilească regulamentul de sporuri după consultări cu federaţiile sindicale reprezentative.

„Întrebarea noastră legitimă este: după ce principii se conduce actualul Guvern? Ţin ele cont de dialog, moralitate, legalitate? Guvernul a încălcat regulile elementare de comportament politic, dovedind dispreţ faţă de angajaţi şi faţă de principiile pe care, altminteri, acelaşi Guvern le clamează cu emfază. Îi informăm pe decidenţi că, în ce ne priveşte, vom respecta aceste principii, ceea ce nu înseamnă, însă, că vom întoarce şi celălalt obraz – din contră, vom lupta prin toate mijloacele legale contra unei hotărâri injuste”, declară Chirculescu. „Pierdem între 1800 şi 2500 de lei pe lună, asta înseamnă. La noi în spital, ne-am uitat pe fluturaş şi aceştia sunt banii pe care îi vom pierde lunar”, a mai precizat doctorul Florin Chirculescu.

 

Citește și:

Sindicaliştii din sănătate ameninţă cu proteste de stradă dacă nu le sunt respectate drepturile salariale cuvenite