Toni Iuruc aruncă bomba în scandalul de dopaj al Simonei Halep. „Nu vreau să zic ceva care ar putea să înrăutăţească situaţia”

Toni Iuruc este convins că Simona Halep îşi va proba nevinovăţia după ce fosta sa soţie a fost acuzată oficial de dopaj. Fostul lider WTA a avut un test pozitiv la roxadustat după meciul din primul tur de la US Open 2022.

04 nov. 2022, 08:39
Toni Iuruc aruncă bomba în scandalul de dopaj al Simonei Halep. „Nu vreau să zic ceva care ar putea să înrăutăţească situaţia”
Toni Iuruc aruncă bomba în scandalul de dopaj al Simonei Halep

Toni Iuruc aruncă bomba în scandalul de dopaj al Simonei Halep. Fostul soț al sportivei a dezvăluit că aceasta are o echipă de avocați care lucrează deja la caz.

„Oamenii au o strategie de apărare de top, nu vreau să zic ceva care ar putea să înrăutățească situația. Un gând bun, normal, ca orice om, ca orice român, dar doar atât. Are o echipă de avocați. De la un anumit nivel încolo, ea este singura care poate să răspundă. Nu ne jucăm, sunt chestii serioase. Noi, ce-am avut de zis, am zis. De la început am susținut-o cu toată dragostea, dar de acum încolo treaba e mult mai serioasă. Trebuie ca doar ea și cu echipa de avocați, conform strategiilor, să comunice. Restul, de pe lângă, ar trebui să-i lăsăm pe ei în pace, să-și facă treaba”, a declarat Toni Iuruc pentru Ştirile Pro TV.

Citeşte şi: Anunţ oficial despre cazul de dopaj al Simonei Halep. Singura soluţie să reducă suspendarea de la 4 la 3 ani

Simona Halep are la dispoziție 20 de zile să conteste actul de acuzare sau să încheie un acord de recunoaştere care i-ar aduce reducerea suspendării de la patru la trei ani. Sportiva a transmis că nu a luat în mod conștient substanța interzisă roxadustat și că va depune toate eforturile pentru a se apăra.

Citeşte şi: Câţi bani trebuie să dea înapoi Simona Halep pentru că s-a dopat. Ce a decis Federaţia Internaţională de Tenis

Potrivit ANAD, roxadustat este o „substanţă nespecifică”, iar Simona Halep nu poate primi o suspendare mai mică de 12 luni, indiferent care ar fi circumstanțele atenuante. Dacă se dovedeşte încălcarea intenţionată a listei interzise impuse de Agenția Mondială Antidoping (WADA), perioada de suspendare este de patru ani.