Medicii avertizează! Ce riscă cei care stau cu laptopul sau tableta pe genunchi

Prea multe device-uri pe genunchi ori foarte aproape de zona genitală pot duce la alterarea şi chiar dispariţia materialului genetic la băieţi şi bărbaţi, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănăţii.

24 mart. 2019, 10:48
Medicii avertizează! Ce riscă cei care stau cu laptopul sau tableta pe genunchi

În viața intrauterină, testiculele coboară din abdomenul fătului pentru că au nevoie de o temperatura mai mică. Spermatozoizii sunt în siguranță. Temperatura crește însă când un copil ține aproape de zona genitală calculatorul.

Computerul cât mai departe de zona genitală, asta le spun specialiștii persoanelor de sex masculin, indiferent de cât de fragedă e vârsta acestora. Îndeplinesc astfel 3 măsuri de protecție. Vorbim despre protecția materialului genetic.

„Îi învățăm de la 14 ani să evite să stea cu laptopul sau cu tabletă în zona genitală, pe picoare, pelvis. Să nu stea la calculator mai mult de o ora și jumătate și apoi pauză. Este studiu că fumatul afectea grav, iar calculatorul e factor agravant”, explică  Dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar infertilitate.

Alte două modificări sunt induse de undele electromagnetice.

Prof. dr. Ionuț Văireanu: „Modificările endocrine induse pot conduce la infertilitate masculină. Pentru băieți, e bine să nu stea cu laptopul pe genunchi. Organismul uman functioaneaza că o mică stație electro-chimică. În urmă hiperactivitatii induse de acest flux de ioni, celulă e sărăcită din punct de vedere energetic și atunci diviziunea celulară poate încetini sau poate fi stopată”, spune şi Prof. dr. Ionuț Văireanu.

Direct spus, spermotozoizii – materialul genetic masculin – nu mai sunt produși, așa cum e normal, la fiecare 70 de zile.