Medicii avertizează. Jumătate dintre pacienţii diagnosticaţi cu coronavirus sufereau de această boală

Coronavirusul a ucis aproape 5.000 de oameni şi a îmbollnăvit alţi 130.000, dar pentru majoritatea există un anumit tipc, iar majoritatea pacienţilor au o afecţiune care pare să-i predispună la a contacta virusul. Deși încă nu s-a publicat nicio cercetare oficială în acest sens - care să explice de ce, medicii chinezi care lucrează la Wuhan, orașul unde a apărut virusul, au ajuns la concluzia că pacienții care suferă de acea boală sunt mai predispuși la forme să ajungă la forme grave de coronavirus și chiar la moarte.  

13 mart. 2020, 10:45
Medicii avertizează. Jumătate dintre pacienţii diagnosticaţi cu coronavirus sufereau de această boală

Din primul val de victime, un grup de 170 de pacienți care au murit în luna ianuarie la Wuhan, aproape jumătate aveau hipertensiune. „Acesta este un raport foarte mare„, a spus Du Bin, directorul unității de terapie intensivă de la Beijing Union Medical College Hospital. El a făcut parte dintr-o echipă de medici de top trimiși în orașul devastat în urmă cu două luni pentru a ajuta la tratarea pacienților de acolo.

Citeşte şi Coronaviusul a schimbat deja lumea, Siria este mai liniştită Marea Britanie. Imaginile din Alep şi Londra care demonstrează asta FOTO

Din ceea ce mi s-a spus de alți medici și de datele pe care le pot vedea, printre toate bolile de bază, hipertensiunea arterială este un factor- cheie periculos„, a spus Du, unul dintre cei mai respectați experți în îngrijire critică din China.

Pe lângă hipertensiunea arterială, diabetul a mai fost o boală care s-a dovedit a fi un factor agravant, mulţi dintre decedaţi suferind de aceste două afecţiuni.