Suplimente alimentare recomandate pentru persoanele cu hipertensiune arterială. Iată ce ar fi bine să consumi zilnic

Sunt anumite alimente recomandate pentru persoanele cu hipertensiune arterială. Desigur, e important să vă consultați cu medicul înainte să faceți orice schimbare în regimul alimentar.

24 mart. 2024, 22:45
Suplimente alimentare recomandate pentru persoanele cu hipertensiune arterială. Iată ce ar fi bine să consumi zilnic

Suplimente alimentare benefice pentru cei cu hipertensiune arterială

Omega-3. Acizii grași omega-3, prezenți în special în uleiurile de pește, sunt recomandați persoanelor cu hipertensiune arterială. Au efecte extraordinare asupra sănătății cardiace. Le găsim în alimente precum tonul, somonul sau semințele de in.

Citește și Ce se întâmplă, de fapt, când bei cafea reîncălzită. Mulți români fac această greșeală

Coenzima Q10. Acest antioxidant produce energie în celulele corpului și ajută foarte mult la scăderea tensiunii arteriale. Îl puteți găsi în legume precum broccoli, spanac, conopidă sau în fructe, cum ar fi căpșuni, portocale, dar și carne, pește, nuci și semințe.

Magneziu. Ajută pentru funcționarea normală a inimii, prin relaxarea vaselor de sânge. Ca să aveți magneziu în organism ar trebui să mâncați nuci, semințe, spanac, fasole.

Potasiu. Acest mineral e esențial pentru stabilirea unui echilibru hidric al corpului. El ajută la contracararea efectelor sodiului asupra tensiunii arteriale. Alimentele care conțin mult potasiu sunt cartofii dulci, bananele, spanacul și fasolea neagră.

Citește și Cum se cultivă cartofii mov, cel mai profitabil soi de pe piața agricolă. Sfaturi și trucuri pentru începători

Vitamina D. Cei cre au deficiență de vitamina D prezintă un risc mai crescut de hipertensiune arterială. Tocmai de aceea ajută foarte mult expunerea la soare și consumul de alimente bogate în vitamina D, cum ar fi ouăle sau peștele gras.