Medicii de familie NU mai dau trimiteri şi reţete compensate, începând de miercuri

Publicat: Marţi, 02 Ianuarie 2018 13:48 // Actualizat: Marţi, 02 Ianuarie 2018 14:04 // Sursa: romaniatv.net

Medicii de familie din România îşi menţin decizia ca, începând de miercuri, să nu mai acorde servicii decontate de casele de asigurări de sănătate, pacienţii fiind afectaţi de faptul că nu vor mai primi trimiteri şi reţete compensate, în timp ce cadrele medicale susţin că vor lucra „pro-bono".

Societatea Naţională de Medicină Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie anunţă că începând de miercuri, cabinetele de medicina familiei nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurări de sănătate, ca urmare a nesemnării actelor adiţionale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii de asistenţă medicală primară încheiate cu casele de asigurări de sănătate judeţene.

Din păcate, nu avem motive să renunţăm la această decizie. Nu am obţinut decât nişte promisiuni pentru rezolvarea problemelor cu care medicii de familie ne confruntăm. Nu am vrut să se ajungă aici, dar noi plătim în continuare chirie, asistente şi multe dări, fără să încasăm nimic. Vom consulta oamenii, adică vom face actul medical, aşa, pro bono, majoritatea dintre noi. Vor fi însă şi medici care vor încasa consultaţiile, pentru că nu fac faţă cheltuielilor. Din păcate, nu putem acorda trimiteri şi reţete compensate, pentru că aceasta este o obligaţie a Casei, nu a noastră. Vom da reţete simple, prin care pacienţii trebuie să-şi cumpere medicamentele", a declarat, marţi, pentru MDIAFAX, Rodica Tănăsescu, preşedintele SNMF.

Citeşte şi Medicii de familie îi răspund ministrului Sănătăţii: Până acum nu am primit decât intenţii de rezolvare

Medicii de familie au protestat în data de 15 noiembrie 2017 în Piaţa Victoriei faţă de birocraţia din sistemul medical, acuzând faptul că din cauza multiplelor sarcini birocratice, medicii sunt puşi în situaţia de a neglija actul medical. Tot atunci, reprezentanţii medicilor au avut o întâlniere cu premeireul Mihai Todose şi cu ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, în care li s-a promis că se vor rezolva problemele din sistem.

Premierul a spus atunci că ne susţine, dar în continuare nu s-a întâmplat nimic pentru debirocratizere. Am cerut să nu mai existe reţete verzi, albe sau galbene, ci numai albe simple electronice, şi există soluţii în acest sens. Am cerut să nu mai existe bilete de trimitere pe hârtie tipizată, ci tot electronice şi alte revendicări ce pot fi rezolvate. Din păcate, am avut doar promisiuni", mai spune Rodica Tănăsescu.

Citeşte şi Medicii de familie anunţă că vor continua protestele: "Serviciile medicale decontate de casele de asigurari nu vor mai fi acordate"

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 ian 09:56
Răspunde | Votează email 0 email
Margineanu Jeanetta-Eugenia
E viata dulce ca "medic de familie ",pe cand intr-un spital,trebuie sa stii carte , ai raspundere ,vii la contravizita ...Dolce far niente !
02 ian 21:00
Răspunde | Votează email 0 email
gica
....si alte profesii liberale isi platesc chiria ,utilitatile ,angajatii din ce castiga ...de ce la medicii de familie li se asigura bani de c abinete....destul ca le-au cumparat ...de ocazie ...!sa se descurce la fel ca restulprofesiilor liberale ...daca nu pot sa treaca la stat...!!!
1
EUR
4.8738
RON
29 Sep
noapte 12 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H