Medicii de la clinica privată în care s-a tratat Petrică Mîţu Stoian ar putea fi acuzaţi de malpraxis

Medicii de la clinica privată în care Petrică Mîţu Stoian s-a tratat post-covid ar putea fi acuzaţi de malpraxis, dacă INML va stabili că artistul a luat o supradoză de anticoagulante.

11 nov. 2021, 10:48
Medicii de la clinica privată în care s-a tratat Petrică Mîţu Stoian ar putea fi acuzaţi de malpraxis

Medicii de la clinica privată în care s-a tratat Petrică Mîţu Stoian ar putea fi acuzaţi de malpraxis, potrivit unor surse judiciare citate de Gândul.

Medicii care l-au tratat pe Petrică Mîţu Stoian ar putea fi acuzaţi de malpraxis

Ar putea fi anchetă pentru malpraxis în cazul morţii artistului Petrică Mîţu Stoian, dacă INML va stabili că acesta a luat supradoză de anticoagulante.

„Până ce va sosi acest rezultat nu se știe exact dacă la cauza morții se adaugă și supradozarea. În acest caz, dacă la rezultat va ieși că a existat această supradoză, ar putea fi vorba de malpraxis și de o extindere a anchetei față de medicul curant care i-a administrat acest tratament lui Petrică Mîțu Stoian și pe care îl urma de ceva vreme”, au spus sursele citate mai sus.

Citeşte şi Petrică Mîţu Stoian îşi cumpărase o maşină de 100.000 de euro înainte să moară. Cui rămâne averea artistului

Maria Tărchilă, sora lui Petrică Mîțu Stoian, îi acuză pe medicii de la clinica privată de moartea artistului.

„De la clinică a pornit totul. El era cardiac. Doctorii nu au văzut acest lucru și a intrat în acea cameră hiperbarică. Îmi doresc să nu mai moară nimeni în situația asta la Reșița”, a declarat Maria Tărchilă, sora lui Petrică Mîțu Stoian.

Potrivit primelor informaţii, artistul ar fi murit din cauza unui vas de sânge care s-a spart și a provocat o hemoragie la nivelul plămânului.

Reacţia Clinicii Nera, după moartea lui Petrică Mîţu Stoian

Reprezentanţii Clinicii Nera, din judeţul Caraş-Severin, unde interpretul de muzică populară din Mehedinţi, Petrică Mîţu Stoian, a fost iniţial internat pentru a se trata post-Covid, au transmis că artistul avea vineri, la internare, valori în limite normale ale parametrilor fiziologici pentru a urma o terapie cu oxigen hiperbaric, fiind stabilite 15 şedinţe de terapie, el nefăcând nico astfel de şedinţă.

”În urma nefericitului eveniment al decesului maestrului Petrică Mîţu Stoian, dorim să precizăm următoarele: Domnul Petre Mîţu Stoian a sosit la Clinica Nera vineri, 5.11.2021, în jurul amiezii, în vederea recuperării post-Covid, în stare generală bună de sănătate. A fost consultat în cursul după-amiezii.

În cadrul consultaţiei preliminare s-au constatat valori în limite normale ale parametrilor fiziologici pentru a urma o terapie cu oxigen hiperbaric. A urmat procedura de testare la presiune şi oxigen şi s-a stabilit o cură de 15 şedinţe de terapie cu începere de-a doua zi. Seara a mers la masă, s-a plimbat puţin prin complex şi apoi a mers să se odihnească în camera unde era cazat; starea dumnealui a fost bună pe toată perioada aceasta”, transmite Clinica Nera, într-un comunicat de presă, de luni.

În cursul dimineţii de sâmbătă, artistul s-a simţit rău, fiind transferat la Spitalul din Oraviţa, apoi la Reşiţa.

”Spre dimineaţă, medicul a fost chemat pentru hemoptizie; Domnul Petre Mîţu Stoian a fost transportat cu salvarea la CG SP Oraviţa; Acolo a primit tratament cu O2 şi substanţe perfuzabile specifice care a oprit tusea şi hempotizia; Pacientul s-a simţit bine în tot acest timp, a dorit să se întoarcă la Clinică, dar din prudenţă a acceptat să rămână pentru investigaţii suplimentare. Ulterior a fost trimis la Reşiţa pentru evaluare imagistică. Clinica a constatat mai târziu că starea domniei sale a continuat să fie una stabilă la SP Reşiţa şi că abia după ora 13.00 starea lui s-a agravat”, a mai transmis Clinica Nera.

Reprezentanţii clinicii private au făcut mai multe precizări legate de pacienţi, de tratament şi de procedurile la care sunt supuşi.

”Dezminţiri: Cinica Nera nu administrează medicaţia cronică a pacienţilor, acest lucru este în responsabilitatea pacienţilor şi a aparţinătorilor. Tratamentul cu oxigentul hiperbar mai ales în dozele mici de testare a toleranţei nu poate creşte valoarea INR (anticoagularea sângelui). Eventualele barotraume ce pot fi posibil atribuite expunerii mediului hiperbar apar obligatoriu în timpul sau imediat după încheierea şedinţei. La valori INR 6-7, constatate la SP Reşiţa, hemoptizia poate apare şi spontan sau după un episod de tuse severă şi reprezintă o complicaţie directă a tratamentului necontrolat cu anticoagulante, tratament administrat înainte de sosirea la clinică. În clinica Nera au fost tratate mai bine de 600 de persoane cu un total de peste 4.000 de terapii hiperbare efectuate de la începutul activităţii”, au mai transmis reprezentanţii Clinicii Nera.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul decesului cântăreţului de muzică populară Petrică Mîţu Stoian. Procurorii cercetează modul în care artistul a decedat la Spitalul Judetean Reşiţa, după ce fusese internat la Clinica Nera pentru tratament post-Covid.

Petrică Mîţu Stoian a murit sâmbătă seara, la Spitalul Județean de Urgență din Reșița. Artistul avea doar 61 de ani. Acesta a fost înmormântat miercuri, la cimitirul Ungureni din Craiova. Sute de oameni l-au condus pe ultimul drum pe marele artist.

Citeşte şi Scandal la înmormântarea lui Petrică Mîţu Stoian. Oamenii s-au călcat în picioare pentru o poză cu sicriul artistului: „Să vină Poliţia!”


loading...