Medicii din Focșani vor primi titlul de ”luptător în linia întâi împotriva COVID” și o scutire de impozit în 2022

Primarul orașului Focșani propune acordarea titlului de ”Luptător în linia întâi împotriva COVID” pentru 237 de cadre medicale de la Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” din Focșani.

15 ian. 2021, 11:04
Medicii din Focșani vor primi titlul de ”luptător în linia întâi împotriva COVID” și o scutire de impozit în 2022

Medicii din Focșani vor primi titlul de ”luptător în linia întâi împotriva COVID” și o scutire de impozit, însă nu mai mare de 2.000 de lei, conform unei propuneri făcute de primarul orașului, Cristi Misăilă. Mai exact este vorba despre 237 de cadre medicale de la Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” din Focșani.

Citește și: Klaus Iohannis s-a vaccinat public anti-Covid în urmă cu câteva momente. Imagini din centrul de vaccinare

Conform edilului,  un număr de 237 de cadre medicale, dar și asistenți, îngrijitori și infirmiere, vor primi titlul de luptători în linia întâi în lupta cu COVID, într-un gest de recunoaștere față de eforturile pe care aceștia le-au făcut pe durata pandemiei.

Medicii din Focșani vor primi titlul de ”luptător în linia întâi împotriva COVID”. Propunerea a venit din partea primarului, iar desemnarea celor 237 de angajați din Spitalul Județean Focșani s-a făcut de către conducerea unității medicale.

„Este vorba despre 237 cadre medicale din cele trei sectii care, din punctul meu de vedere, sunt eroi care lupta ca in vreme de razboi, cu toate eforturile. Si-au neglijat familiile, si-au neglijat chiar si propria sanatate, punandu-se de foarte multe ori in pericol si expunandu-se zi de zi unui risc enorm. Voi propune Consiliului Local al Municipiului Focsani ca titlul de „Luptator in linia intai impotriva COVID-19” sa fie acordat cu ocazia Zilei personalului medical, instituita in data de 11 martie, conform Legii nr. 56/2020. Practic, in 2021 este primul an cand se va marca aceasta zi speciala, iar noi dorim sa o facem deosebita pentru cei care s-au sacrificat in aceasta perioada – medici, asistenti medicali, infirmieri, alti angajati din Spitalul Judetean de Urgenta „Sfantul Pantelimon” Focsani”, a transmis primarul Misaila.

Conform acestuia, toate cele 237 persoane vor primi, pe lângă acest titlu, o plachetă, un buchet de flori și un premiu care constă în contravaloarea impozitului pe proprietate pentru un an de zile. Premiul se va acorda în anul fiscal 2022 și nu va putea fi mai mare de 2.000 lei.