Medicii din toată ţara se mobilizează pentru o GREVĂ GENERALĂ

Medicii s-au mobilizat pe Facebook pentru o grevă generală. Aceştia au creat un grup, "Medici gata de greva generală. Solicităm salarii decente!", unde s-au înscris deja peste 11.000 de persoane din domeniul medical.

14 aug. 2015, 08:27
Medicii din toată ţara se mobilizează pentru o GREVĂ GENERALĂ

Medicii din ţară sunt nemulţumiţi de salariile mici şi solicită eliminarea statutului de funcţionar public al medicului. În cazul în care guvernanţii nu le vor asculta ofurile, medicii sunt decişi să intre în grevă generală, potrivit pressalert.ro.

Pe data de 1 septembrie, personalul medical ar putea intra în grevă de avertisment.

Klaus Iohannis a ajuns preşedinte cu ajutorul Facebook-ului. Acum ne unim şi noi, medicii, tot pe Facebook, nu este o acţiune organizată de sindicate. Toată lumea din sistemul medical este nemulţumită, pentru că am rămas cu aceleaşi salarii mici, fiecare Guvern ne-a lăsat deoparte. Solicităm creşteri salariale şi să nu mai fim consideraţi funcţionari publici. Acum, dacă un pacient ne oferă un cadou, înseamnă că luăm mită şi putem fi arestaţi. Dacă vor să fim atât de corecţi, atunci să ne dea salarii mai mari. Sunt medici rezidenţi care au salarii atât de mici încât nu-şi permit să-şi cumpere un corn la muncă sau sunt medici care în timpul liber vând legume şi fructe la piaţă, nu este normal„, a declarat medicul Olimpia Oprea de la Maternitatea „Odobescu” din Timişoara.

CITEŞTE ŞI: Cum îşi atrag spitalele viitorii medici. Stagii de practică pe bani europeni VIDEO