Medicii i-au remontat plămânul artificial, după cezariană, femeii diagnosticate cu AH1N1

Medicii de la Spitalul Judeţean Timişoara au încheiat, marţi după-amiază, intervenţia la care a fost supusă femeia de 31 de ani diagnosticată cu AH1N1, pacientei fiindu-i remontat plămânul artificial, după ce i-a fost făcută o operaţie de cezariană în urma căreia copilul a murit.

RomaniaTV.net
26 feb. 2013, 17:19
Medicii i-au remontat plămânul artificial, după cezariană, femeii diagnosticate cu AH1N1

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Timişoara, Liana Dacilescu, a declarat, marţi, că medicii au încheiat intervenţia chirurgicală la care a fost supusă pacienta de 31 de ani diagnosticată cu AH1N1 şi că starea acesteia este „stabilă, dar incertă pe viitor”, potrivit Mediafax.

„Operaţia a decurs fără incidente pentru femeie, chiar dacă, din păcate, copilul nu a putut fi salvat după operaţia de cezariană. Pacientei i s-a remontat, apoi, plămânul artificial, medicii considerând că se impune această intervenţie. În prezent, starea femeii este stabilă, dar incertă pe viitor”, a declarat Liana Dacilescu.

Femeia de 31 de ani, diagnosticată cu gripă AH1N1, cu o formă severă de virus, a fost internată, duminica trecută, la Spitalul Judeţean Timişoara, fiindu-i montat un „plămân artificial” – dispozitiv care asigură eliminarea dioxidului de carbon în exces şi oxigenarea sângelui. Medicii se declarau rezervaţi cu privire la şansele ei de supravieţuire.

Marţi, tânăra, însărcinată în 27 de săptămâni, a fost supusă unei intervenţii de cezariană, pentru că medicii au vrut să salveze viaţa fătului, însă copilul nu a supravieţuit intervenţiei.

„Din păcate, copilul a murit, a făcut stop cardiac. Avea 800 de grame la naştere. Urmează să i se facă necropsia pentru a se vedea dacă a fost şi el infectat cu virusul AH1N1”, afirma Liana Dacilescu.