Medicii români cer închiderea mall-urilor şi supravegherea strictă a clienţilor

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu recomandă autorităților o serie de restricții pentru reducerea numărului de cazuri. Conform medicilor sibieni este necesară restricționarea accesului populației în mall-uri, unde să se poată cumpăra doar produsele alimentare, dar și supravegherea mai strică a clienților. 

RomaniaTV.net
26 oct. 2020, 13:42
Medicii români cer închiderea mall-urilor şi supravegherea strictă a clienţilor

aMedicul Grosu spune că ar fi o măsură utilă închiderea târgurilor din municipiul Sibiu.

Citește și: Noi detalii despre vaccinul anti-COVID. Ce susţin oamenii de ştiinţă de la Universitatea Oxford

Liliana Coldea, directorul general al SCJU Sibiu, recomandă reducerea activităţii acolo unde este aglomeraţie, de exempluri mall-urilor, unde să funcţioneze doar magazinele care comercializează produse de strictă necesitate, cum ar fi cele alimentare.

Medicul face apel la populație să se protejeze, iar dacă o persoană a răcit, să sune întâi la medicul de familie. De asemenea, aceasta recomandă persoanelor care s-au vindecat de COVID să doneze plasmă.

„Chiar dacă s-a dat o ordonanţă de urgenţă în care pacientul care are simptome să stea acasă şi să contacteze medicul de familie, sunt convinsă că nu se va întâmpla lucrul acesta. Sunt convinsă că toţi vor veni direct la spital şi nici măcar nu vor suna medicul de familie şi noi nu îi putem trimite acasă. (…)

Directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, medicul radiolog Florin Grosu, atrage atenţia că infecţia cu noul coronavirus poate duce „la o afectare pulmonară, la cazuri grave”, ceea ce unii epidemiologi numesc „plămâni de vată”.