Medicii şi militarii români pleacă în SUA pentru a ajuta la combaterea COVID-19. Orban: Între SUA şi România e un solid parteneriat

Klaus Iohannis îi dă o mână de ajutor lui Donald Trump în lupta cu coronavirusul. Medicii și militarii români întind o mână de ajutor americanilor. 15 specialiști ai Ministerului Apărării Naționale pleacă astăzi în Statele Unite ale Americii, unde vor interveni în lupta pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

RomaniaTV.net
25 mai 2020, 04:41

Premierul Ludovic Orban şi ministrul Apărării Nicolae Ciucă au fost prezenţi la Baza Aeriană 90, unde are loc ceremonia plecării. Orban a explicat că acest gest vine în spriritul solidarității dintre cele 2 țări și în baza parteriatului strategic.

„Am ținut să fiu prezent la plecarea specialiștilor români în SUA. Aceștia efectuează o misiune de 14 zile în statul Alabama, în spiritul parteneriatului dintre România și SUA.

O misiune care are drept scop de a fi alături de medicii din SUA, dar și de a vedea foarte clar cum acționează mediicii din SUA pentru a lupta împotriva coronavirusului.

Profit de această ocazie să transmit un mesaj ferm: relațiile dintre România și SUA sunt extrem de puternice, un parteneriat foarte bine consolidat.”, a spus Ludovic Orban.

„În spiritul solidarităţii şi cooperării între SUA şi România, este o misiune care are de pe o parte obiectivul de a fi alături de medicii din SUA, dar de asemenea de a vedea foarte clar cum acţionează echipele medicale din SUA în lupta împotriva Covid. Urez succes misiunii noastre şi folosesc din nou această ocazia pentru a transmite un mesaj ferm: între SUA şi România este un solid parterneriat strategic care generează acţiuni comune în toate domeniile de activitate”, a mai transmis premierul.

„O echipă de 15 specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, alcătuită din cinci medici, cinci asistenţi medicali şi cinci militari specialişti în domeniul CBRN (n.r. – chimic, biologic, radiologic şi nuclear), va pleca luni, 25 mai, în SUA, pentru a oferi sprijin autorităţilor statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19”, anunţă MApN.

Personalul MApN va oferi, pentru o perioadă de aproximativ două săptămâni, sprijin de specialitate omologilor americani din mai multe unităţi de îngrijire şi tratament medical de pe teritoriul statului Alabama.

De asemenea, membrii echipei se vor informa cu privire la modul în care sunt aplicate în SUA metodele de combatere a infectării cu noul coronavirus atât în domeniul medical, cât şi în ceea ce priveşte apărarea CBRN.

Citeşte şi Traian Băsescu cere Guvernului Orban să nu mărească pensiile din septembrie