Medicii timişoreni au reuşit să repoziţioneze măduva spinării unei fetiţe de doar două luni

Intervenţia chirurgicală extrem de dificilă a fost efectuată la Spitalul Judeţean Timişoara şi a durat cinci ore, informează tion.ro.

RomaniaTV.net
27 ian. 2012, 13:03
Medicii timişoreni au reuşit să repoziţioneze măduva spinării unei fetiţe de doar două luni

La naştere, bebeluşul a fost diagnosticat cu malformaţie severă la nivelul capului. Medicii au executat o operaţie foarte dificilă, timp de cinci ore, însă cu un succes total. Chirurgii au reuşit să-i repoziţioneze măduva spinării şi ţesutul cerebral în poziţie normală.

„O echipă multidisciplinară formată din specialişti din cadrul Clinicii de Neurochirurgie, Compartimentului de Microchirurgie Reconstructivă – Clinica de Chirurgie Vasculară şi ai Clinicii de Anestezie şi Terapie Intensivă a SCJUT au efectuat o intervenţie chirurgicală complexă asupra unui copil în vârstă de două luni. Fetiţa a fost diagnosticată la naştere cu o malformaţie congenitală severă la nivelul capului, ce afecta segmentul cervical al măduvei spinării şi, partial, cerebelul. Malformaţia a fost corectată printr-o intervenţie chirurgicală dificilă. Aceasta a vizat repoziţionarea măduvei spinării şi a tesutului cerebral în poziţia normală, reconstrucţia canalului rahidian precum şi reconstrucţia ţesuturilor moi situate deasupra leziunii”, au declarat medicii.

Starea de sănătate a bebeluşului este bună, iar fetiţa a fost internată la Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă.