Medicii Valentin Calu şi Cătălin Pivniceru au fost externaţi

Medicul Valentin Calu de la Spitalul Elias şi medicul Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sfânta Maria", supravieţuitori ai accidentului aviatic din Munţi Apuseni, au fost externaţi marţi din Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca şi au ajuns la Bucureşti.

04 feb. 2014, 06:53
Medicii Valentin Calu şi Cătălin Pivniceru au fost externaţi

Cei doi medici au ajuns la Bucureşti cu o aeronavă care a aterizat pe Aeroportul Otopeni.

Cei doi medici nu au dorit să facă nicio declaraţie.

După externare, aceştia au fost preluaţi de o ambulanţă SMURD care i-a transportat până la Aeroportul „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, de unde au fost îmbarcaţi în aeronava donată SMURD de omul de afaceri Ion Ţiriac, pentru a fi duşi la Bucureşti.

Cursa a fost efectuată sub supraveghere medicală, deoarece starea de sănătate a celor doi necesita condiţii speciale de transport.

Valentin Calu a spus la ieşirea din spitalul din Cluj doar că se simte bine, în timp ce Cătălin Pivniceru a refuzat să facă vreo declaraţie.

VEZI ŞI Sorin Ianceu CONTRAZICE STS: Am sunat la 112 şi am dat coordonatele zonei în care s-a prăbuşit avionul

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca a rămas internat copilotul Răzvan Petrescu, rănit în accidentul aviatic. Copilotul a fost supus, vinerea trecută, unei a treia intervenţii chirurgicale. Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca afirma că Răzvan Petrescu ar mai putea fi supus şi altor operaţii, decizia în acest sens urmând să fie luată de medici în această săptămână.

Dr. Sorin Ianceu, unul dintre cei trei medici internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă din Cluj-Napoca în urma accidentului de avion produs în Apuseni, a fost externat luni.

Sorin Ianceu a fost transportat de la Cluj la domiciliul său din Oradea cu o ambulanţă deoarece starea sa de sănătate necesită un asemenea transport, potrivit Monicăi Costin, director de îngrijiri medicale la SCJU Cluj-Napoca.

Ianceu a fost internat aproape două săptămâni la secţia de Terapie Intensivă a spitalului clujean. Întrebat fiind la ieşirea din spital cum se simte, el a declarat că este „în plină recuperare” şi că abia aşteaptă să-şi vadă copiii.

VEZI ŞI Doctorul SUPRAVIEŢUITOR Cătălin Pivniceru se destăinuie de pe PATUL de SPITAL: Am văzut-o pe Aura… VIDEO

Un avion de mici dimensiuni, de tip BN 2, s-a prăbuşit pe 20 ianuarie în zona Beliş, Pasul Ursoaia.

În aeronavă se aflau şapte persoane: pilotul Adrian Iovan, copilotul Răzvan Gabriel Petrescu, ofiţer-student Aurelia Ion şi medicii Sorin Ianceu, Valentin Calu, Radu Zamfir şi Cătălin Pivniceru.

Echipa medicală era transportată la Oradea pentru o operaţie de prelevare de organe pentru transplant.

Pilotul Adrian Iovan şi Aurelia Ion au decedat, iar ceilalţi cinci pasageri au fost grav răniţi.