Medicina naturistă: Dr. Oz te sfătuieşte cum să scapi de dureri fără medicamente

Nu e om care să nu se fi confruntat cel puţin o dată cu o durere, însă niciodată să nu se fi gândit la medicina naturistă pentru a o trata. Cu toţii apelăm la tot felul de medicamente care implică multiple riscuri şi efecte secundare: analcezicele narcotice, antiinflamatoarele nonsteroidale pot produce sângerari gastrointestinale, atac de cord şi chiar cerebral. Iată de ce n-ar fi rău să ne îndreptăm atenţia şi către medicina naturistă.

RomaniaTV.net
25 ian. 2017, 08:44
Medicina naturistă: Dr. Oz te sfătuieşte cum să scapi de dureri fără medicamente

Durerile de spate/lombare, tratate cu ajutorul medicinei naturiste

Pentru acestea, natura ne ofera un remediu potrivit: gheara dracului. Triburile Khoisan din desertul Kalahari foloseau aceasta planta medicinala ca analgezic cu mii de ani inainte ca ea sa fie introdusa in Europa la inceputul anilor 1900.

Citeşte şi  Cele mai folosite plante în tratamente naturiste şi funcţiile lor miraculoase

Un studiu a aratat ca gheara dracului – ce contine un agent antiinflamator numit harpagosid – a fost la fel de eficienta ca un medicament puternic ce a fost foarte cautat inainte de a fi restras de pe piata datorita efectelor lui secundare negative asupra sistemului cardiovascular. Poti sa iei oral comprimate cu concentratie de la 50 la 100 mg de harpagosid atata timp cat durerea persista. In comert poti gasi si unguente din gheara dracului foarte eficiente si ele.

Medicina naturista face minuni si cu migrenele

Pentru aceste probleme suparatoare poti sa iti gasesti remediul in planta medicinala brusture. Cand ai o migrena, celulele creierului elibereaza chimicale ce provoaca inflamatii.

Citeste continuarea pe Sfatulparintilor.ro